Tredje raka SM-guldet till IBF Falun!

IBF Falun har dominerat innebandyscenen de senaste åren. Frågan var om uppstickaren Linköping skulle kunna ge dem en fight om guldet. Men till slut stod ändå Falun som segrare efter 6-4 i finalen.

Falun öppnade finalen starkast och när Rasmus Enström lossade från strax över halva kunde man också ta ledningen. Efter drygt halva första perioden hittade Mikael Karlsson, i numerärt överläge, fram till Hampus Dargren som dundrade in reduceringen. Linköping växte sig alltmer in i matchen och höll också undan när Falun fick spela powerplay i slutminuterna av den första perioden.

Även i den andra perioden var det övertag för Falun inledningsvis, men Henrik Qvist storspelade i Linköpingskassen. När man sedan, två gånger om, fick spela powerplay kom också ledningsmålet för östgötarna genom Mikael Karlsson. Linköping hade läge att utöka sin ledning i slutskedet av den andra perioden. Istället vände Falun snabbt och Thomas Holmgren kunde kvittera till 2-2 före periodvila.

Falun fortsatte att forcera i slutperioden men Henrik Qvist var fullständigt utomjordisk. Det skulle dröja till 10.26 in i tredje innan Rasmus Enström skulle få hål på honom igen. Tre minuter senare ökade också Jack Kvist på till 4-2 och Linköping började se ut som ett slaget lag. När Rasmus Enström gjorde sitt tredje och Faluns sjätte mål för dagen kändes saken helt klar. Men Linköping reducerade. Först genom Matej Jendrisak, sedan genom Jesper Johansson. Närmare än så kom man dock aldrig och Falun kunde därmed bärga sitt tredje raka SM-guld.
- Jag kunde inte sova igår, jag var så nervös. Så här nervös har jag inte varit inför någon final så det är mest lättnad nu, säger Jonas Adriansson efter matchen