Rugby SM lördagen 15 okt.

RUGBY SM – andra finalomgången

• Göteborgs damer och Enköpings herrar har poängövertag inför rond 2
  • Enköping på väg ta 20:e SM segern för herrar.

När de andra och avgörande playoffmatcherna i Rugby SM spelas nu på lördagen är hemmalagen med sina poängövertag stora favoriter att ta hem mästerskapstitlarna. Göteborgs damer leder med 28-7  och Enköpings herrar med 22-7. För Enköping kan det bli SM nr.20!

Göteborgs rutinerade landslagsdamer ger tyngd mot Uppsala

Det ser ut som Göteborg RF:s damlag har stora chanser att åter blir Svenska mästarinnor när returen mot Uppsala RFC spelas på Valen nu på lördag. Göteborg vann serien utan att förlorar på hemmaplan och det blir mycket svårt för Uppsalas damer att ta igen minuset på 21 poäng. Deras chans är att få de första poängen tidigt i matchen och därmed stressa Göteborg till misstag. Men med sina många rutinerade landslagsspelare måste Göteborg betraktas som stora favoriter att ta hem ytterligare ett SM.

20:e SM på gång för Enköping mot Exiles – men det kan bli en rysare!

Även om Enköping RK har ett övertag på 14 poäng (motsvarande två försök med extra spark) speglar detta inta alls spelet i första finalronden. Stockholm Exiles dominerade och pressade hela första halvleken men trots övertaget fick endast ett försök för att leda med 7-0 i halvtid. I början av andra halvleken vände matchen och Enköping gjorde fyra försök, två genom fullbacken Tim Johansson, vilket gav ERK en ledning på 22-7. De sista 15 minuterna hade Exiles en ny kraftig press på Enköpings halva  dock utan att göra några poäng .

Detta har varit matchbilden i samtliga möten mellan lagen i år. Kan Exiles skapa en liknande speldominans i returen och förvandla detta till motsvarande poäng kan det bli en rysare. Lagen är ganska jämnstarka och Stockholmsgänget är fullt kapabla att vända underlag  till en seger. Men i en stad där rugby har hög status måste ERK ändå ses som favoriter för att detronisera förra årets svenska mästare och vinna klubbens 20:e SM för herrar!