Gå direkt till innehåll

Nystrand och Alshammar vann, Sjöström tvåa med svenskt rekord i World Cup

Vid den fjärde deltävlingen av World Cup i Singapore vann Stefan Nystrand 100 m frisim på 46,78 som var 67/100-delar bättre än då han vann vid World Cup i Sydney för en vecka sedan.

Therese Alshammar vann 50 m frisim på 24,33 före Claire Hedenskog och World Cup-ledarinnan Marieke Guehrer på delad andra plats med 24,94. Alshammars tid är en sänkning med 13/100-delar sedan World Cup i Durban för två veckor sedan.

15-åriga Sarah Sjöström blev tvåa och sänkte för andra gången på en vecka det svenska rekordet på 100 m fjärilsim. Det nya rekordet 57,39 är en sänkning med 13/100-delar.Vann gjorde Li Tao från Singapore på 56,85.

Joline Höstman blev trea och sänkte för andra gången på en vecka det svenska juniorrekordet på 100 m bröstsim. Det nya rekordet 1.06,42 är en sänkning med 16/100-delar. Vann på 1.05,70 gjorde Sarah Katsoulis, Australien, som vann då Höstman blev tvåa vid World Cup i Sydney. Tvåa i Singapore blev Tara Kirk, USA, på 1.06,33.

TV4Sport visar den andra och avslutande tävlingsdagens final med start söndag 2 november kl 11.00.

För mer information, kontakta förbundskaptenen Thomas Jansson, 070-662 22 22

Den 11-12 november kommer World Cup till Stockholm och Eriksdalsbadet. Följ världsstjärnorna på plats v v ackreditera under länken http://www.simforbundet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=711443