Gå direkt till innehåll
Malte Jutterdal tog sin första världscupseger i Estland

Malte Jutterdal segrare i rullskidvärldscupen

När världscuptävlingarna på rullskidor i Estland fortsatte under lördagen med ett masstartlopp i fri stil blev det svenskt överst på pallen i herrarnas juniorklass.

Det slutade med klungspurter i samtliga klasser i det 26 kilometer långa masstartsloppet i fri stil. Malte Jutterdal visade redan i mitten på loppet att han ville vara med och slåss om segern i herrarnas juniorklass då han försökte rycka ifrån de övriga. Men på den relativt platta banan är det svårt att gå ifrån de övriga och det slutade med en spurt där även gårdagens sprinttrea Ludvig Berg fanns med. Malte tog rygg på gårdagens segrare vilket visade sig vara ett bra val och kunde sedan avancera till seger knappt före estländarna Steve Vahi och Anders Veerpalu på andra respektive tredje plats. Ludvig slutade på en 18:e plats, 18,4 sekunder efter Malte.

I herrarnas seniorklass fick Erik Silfver inte riktigt till det med positionen på slutet utan slutade på en åttonde plats, 3,5 sekunder efter italienaren Matteo Tanel som vann loppet 0,5 sekunder före Ilia Bezgin från Ryssland och 0,8 sekunder före Ivan Anisimov också han från Ryssland.

Jackline Lockner och Hanna Abrahamsson var med i tätklungan i damernas lopp. Men kunde inte vara med och slåss om de främsta placeringarna på slutet. Tjeckiskan Sandra Schuetzova vann före Natalia Nepryaeva från Ryssland på andra plats och Elisa Sordello från Italien på tredje plats. För svenskorna blev det bäst placering för Hanna som kom på en 14:e plats, 3,0 sekunder efter Schuetzova. Jackline slutade 22:a 13,1 sekunder från segrarinnan.

Resultat

Imorgon avslutas tävlingarna i Estland med 10/15 kilometer klassisk stil med individuell start på rullskidbanan i Otepää.

Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i hela landet genom våra 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar. Vi har tio olika grenar: alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark, det finns något för alla. Upptäck nyttan och glädjen med att aktivera dig på snö! Svenska Skidförbundet lever dagligen efter vår vision: Bäst i världen – alla på snö. Vårt huvudkontor finns i Falun och i Åre hittar du vårt alpina kontor. Vill du veta mer, besök skidor.com.

Svenska Skidförbundets huvudsponsor: Svenska Spel