Derbyvinst för Gothia Basket

Gothia Basket visade ikväll att segern senast mot Jämtland inte var en tillfällighet. För första gången någonsin så vann de en match i Basketligan mot Borås Basket med siffrorna 75-85. Bästa poängplockare blev Jonathan Moore med 21 poäng och 10 defensiva returer.

En väldigt trevande match i inledningen med massvis med missade avslut från bägge lagen. Det dröjde hela fyra minuter innan första bollen gick i, dessa poäng gick till hemmalaget Borås. Hemmalaget gjorde även nästa poäng men sen vaknade Gothia Basket till liv och gick upp i ledning. Denna ledning höll de sedan perioden ut och efter första perioden stod det 16-21, Borås ledde returtagningen med hela 13-6 i första.

Andra perioden inleddes bäst utav Gothia och gjorde några snabba poäng, men hemmalaget kom nästan alltid sånär ikapp. Ian Johnson drar tidigt i andra perioden på sig sin tredje foul och sitter mestadels på bänken. Sen efter ungefär halva andra perioden så gjorde Gothia Basket ett ryck som blev för svårt för Borås att hämta ikapp, några treor utav Benson Callier och Michael Bree gav bortalaget lite andrum. Inför andra halvlek står det 32-41, bästa poängplockare så långt är Ryan Mc Dade för Borås med 15 poäng samt Benson Callier för Gothia med nio. Hemmalaget har fem spelare som har gjort poäng medan Gothia har spridit ut sina poäng på sju spelare.

Gothia inleder andra halvlek bäst och har tidigt i tredje perioden 11 upp, en ledning de håller tills det är sex minuter kvar utav tredje perioden. Då får Toni Cactas sin fjärde foul, Borås tar timeout i samma veva och sedan börjar hemmalagets upphämtning. När det återstår cirka en minut så har Borås krympt avståndet till endast två poäng men en otroligt snygg kross pass ner i hörnet utav Michael Bree friställer Brandon Barton som sätter en trea.

Borås jagar frenetiskt under första fem minutrarna utav sista perioden och är ibland bara två poäng bakom Gothia Basket, men bortalaget reder ut situationen väldigt bra och segermarginalen blir hela tio poäng.

Poängplockare i Gothia Basket

Moore 21, Salon 13, Johnson, Bree och Callier på 12 vardera.

• Jag är grymt imponerad utav laginsatsen idag vi spelar helt otrolig basket i denna match. Michael Bree var väldigt duktig och jag hoppas att detta är en form som kommer hålla i sig för honom. Jonathan Moore är väldigt viktig för oss idag med 21 pinnar framåt och 10 defensiva returer, i tredje perioden så spelar vi inte lika bra defensivt som vi gjorde under första halvlek men då klev Moore fram och satte i princip varje skott, det räddar oss ur den spelsekvensen. Brandon Bartons trea i slutet av tredje perioden var otroligt viktig den också. Idag var det ett fokuserat och bra lag vi kom ut med och jag kan inte annat än att glädjas åt laginsatsen idag, säger en mycket glad Jonas Fredrikson.