Fördel 08 i rysare - Gothias svit bruten

Ett energiskt Gothia kom ut och gjorde en fantastisk insats inledningsvis mot 08 Stockholm, som gick rakt in i väggen. Sedan ändrades matchbilden och i slutet var istället stockholmarna starkast och smartast. Efter en rafflande avslutning vann gästande 08 rättvist med 76-79 och satte stopp för Gothias segersvit, som bara blev två matcher lång.

Det är ett nytt Gothia Basket som mer och mer börjar ta form. Det ineffektiva försvarsspelet är som bortblåst och man spelar en basket byggd på känslor och intensitet. Skillnaden var markant i början på matchen idag och det tog 08 Stockholm på sängen, ett lag som normalt brukar ha samma fördel mot sina motståndare.

Efter första perioden var ställningen 23-10 och det såg ut att bli en riktigt rolig kväll för Göteborgspubliken. Men 08 Stockholm ville annat. Gästerna ökade sin intensitet defensivt och kom sakta men säkert in i spelet offensivt. Ledningen börja sakta krympa och i halvtid var ställningen 36-31. Sedan kom en halvlek Gothia helst vill glömma.

08 Stockholm var numret större efter paus. De kontrollerade spelet, kunde lägga i många enkla poäng och dominerade totalt under korgarna. I fjärde perioden gick de om i poängprotokollet och vann till slut med 76-79 efter en rafflande avslutning, mycket tack vare landslagsmännen Joakim Blom och Mikael Lindquist.

Poängbäst i Gothia blev Benson Callier (21). Men med undantag för första perioden kan hela laget mycket bättre. I tuffa matcher som dessa krävs det att spelare som Emil Salon och Ian Johnson tar täten och visar vägen när viktiga poäng står på spel.