Gothia Basket förlorade mot Uppsala

Gothia Basket förlorade ikväll hemma mot Uppsala Basket med hela 79-110. Bästa poängplockaren i Gothia blev återigen Jonathan Moore, idag gjorde han 23 poäng för bortalaget var det Danny Gathings med 19.

Inledningsvis så såg spelet riktigt bra ut från hemmalaget, de höll jämna steg med Uppsala i sex minuter då var lagen helt lika på 13 poäng var. Sen lade bortalaget i en högre växel och Gothia Basket hade ingenting att sätta emot, efter första perioden så ledde Uppsala med hela 19-28 och Benson Calliers dunk var periodens höjdpunkt.

I andra perioden så går Gothia Basket ut på ett bra sätt och gör fem raka poäng och hoppet tändes för en trevlig kväll. Men då trampade verkligen Uppsala gasen i botten och såg till att döda matchen, de gick från 24-28 till förkrossande 24-42 och Jonas begärde timeout. Tyvärr gav den inte den utdelningen som han hade hoppats på och bortalaget fortsatte i samma tempo. Det blev hela 33-56 innan första halvlek var slut och Gothia Basket visade prov på riktigt tempofattigt försvarsspel.

Andra halvlek var en transportsträcka för bortalaget Uppsala som kontrollerade matchen under period nummer tre för att sedan fortsätta utöka sin ledning i period nummer fyra. Slutresultatet skrevs till 79-110.