Pressmeddelande -

Helsingborg vann rättivst i Göteborg

Gothia Basket förlorade ikväll mot Helsingborg med siffrorna 54-70 och Michael Bree spelade sin sista match innan operationen. Bästa poängplockaren i Hemmalaget blev Ian Johnson med 19 poäng, i Helsingborg var det Stålhandske och Göransson med 15 poäng var.

Hemmalaget gör matchens första poäng genom Ian Johnson efter en minuts spel, tätt följd utav ett poäng utav Moore från strafflinjen. Sedan visar bägge lagen upp stundtals strålande försvar och efter 6.34 så är ställningen bara 3-4. Efter detta så tar bortalaget tag i perioden och har 12-19 i paus.

Andra perioden inleder bortalaget bäst men taktpinnen faller snabbt tillbaka i Gothia Baskets händer och är så nära som 23-25 efter drygt halva perioden. Detta svarar Helsingborg upp genom att göra ett 5-0 ryck till 24-30, men allt eftersom perioden går så kryper hemmalaget närmre och närmre, endast tre poäng skiljer efter första halvlek 33-36.

Gothia Basket inleder andra halvlek på bästa möjliga sätt och fortsätter sin jakt för att återta ledningen de hade i början utav matchen. Det vill sig så väl så att efter tre och en halv minuts spel så leder hemmalaget med 41-40, men sen tar det roliga slut och Helsingborg rycker återigen till sig en ledning på cirka fem poäng. Trots att Helsingborg ser ut att äga matchen ute på planen så är det endast fyra poäng som skiljer lagen åt inför fjärde perioden, 44-48 är ställningen.

Gothia kommer ut till fjärde och sista perioden helt utan energi och tanke i sitt spel, samtidigt som Helsingborg verkar ha hittat en extra växel. Bortalaget gick snabbt upp i en åttapoängsledning som de sakta men säkert drygade ut under slutakten utav matchen, slutresultatet skrevs till 54-70 och Gothias förslustsvit håller i sig.

- Helsingborg spelade enkel basket idag och det gjorde de riktigt bra, vi blir dåliga tack vare att Helsingborg spelar bra. Jag tycker nyförvärvet Ross gjorde en okej match rent inställningsmässigt men det syntes att han hade rest hela dagen och inte kommit in i laget riktigt ännu. Vi blir panikslagna under andra halvlek när Helsingborg spelar långa anfall och vi skall jaga i underläge, då tar vi första bästa skott istället för att vänta på det öppna skottet. Det är dags att vi hittar en bättre och jämnare nivå nu och att killarna steppar upp ordentligt, Jonas Fredrikson.