Press release -

Stora nyheter under lacken – en ny generation GOLD

Swegon följer noggrant utvecklingen i såväl ventilationsbranschen som omvärlden i stort och för att möta morgondagens krav på energieffektivitet, flexibilitet och komfortkrav lanseras nu en helt ny generation GOLD luftbehandlingsaggregat.

”Det man noterar direkt är den nya grå färgen på produkthöljet. Men det är naturligtvis under lacken de verkligt stora nyheterna gömmer sig.” säger William Lawrance, produktgruppchef för GOLD luftbehandlingsaggregat. Precis under lacken har produkthöljet förändrats på ett antal punkter för att öka tätheten och eliminera köldbryggor – allt för att minimera energiförlusterna. Innanför höljet hittar man sedan en helt ny produktplattform, som gör det möjligt att kombinera aggregatets moduler väsentligt friare än i tidigare produktgenerationer. Givetvis utan att tumma på den produktkvalitet, prestandanivå och enkelhet som varit GOLD:s kännetecken på marknaden de senaste 20 åren. William Lawrance fortsätter: ”Den nya plattformen gör det enklare att hitta rätt aggregat för varje enskilt projekt, utan specialanpassningar. Detta sparar avsevärt med tid i projekteringsarbetet och ger mer effektiva och lättinstallerade lösningar”.

I den flexibla plattformen ryms även helt nya möjligheter. Till aggregat med roterande värmeväxlare, GOLD RX, kan man nu välja till en inbyggd värmepumpslösning för produktion av kyla och värme, fullt integrerad i såväl GOLD:s fysiska hölje som dess styrsystem.

Innovationerna slutar dock inte där. För applikationer med risk för luktöverföring finns nya GOLD PX, som bygger på en unik kombination – den effektiva motströmsvärmeväxlaren RECOflow och den smarta styrningen RECOfrost. William Lawrance förklarar fördelarna: ”Styrningen övervakar isbildning i realtid och avfrostar värmeväxlaren adaptivt efter behov. Tillsammans med en smart vår-och-höst-funktion som minskar tryckfallet med upp till 64% och därmed behovet av fläktenergi, så ger detta en enastående energieffektivitet, året runt”.

De första enheterna i den nya generationen GOLD levereras ut från fabrik i januari 2017.

Related links

Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • luftbehandlingssystem
  • inomhusklimat
  • inneklimat
  • värme
  • kyla
  • energieffektivisering

Swegon AB ingår i börsnoterade Latourkoncernen och är marknadsledande inom energieffektiva ventilations- och inneklimatsystem. Genom egna säljbolag och återförsäljare levererar Swegon produkter och systemlösningar som skapar bra inomhusklimat och som bidrar med avsevärd energibesparing.

Swegon har 12 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland och Belgien. Företaget har 1 850 anställda och omsätter cirka 3,5 miljarder kronor.

Contacts

Henrik Paulsson

Press contact Marketing Manager BAC +46 31 89 58 00