Skip to content
Kätevä Ray53, täysikokoinen Ray63 ja AIS:llä varustettu Ray73-monitoimilaite ovat luokan D DSC-ominaisuudella ja täydellisillä ominaisuuksilla varustettuja meri-VHF-radiopuhelimia.
Kätevä Ray53, täysikokoinen Ray63 ja AIS:llä varustettu Ray73-monitoimilaite ovat luokan D DSC-ominaisuudella ja täydellisillä ominaisuuksilla varustettuja meri-VHF-radiopuhelimia.

Press release -

Raymarine: FLIR esittelee uuden sukupolven Raymarine-VHF-radiopuhelimet

Helppokäyttöiset ja huippunykyaikaiset radioratkaisut kaikkiin aluksiin

WILSONVILLE, Oregon, 10. joulukuu 2018 – FLIR on iloinen voidessaan kertoa uuden sukupolven Raymarine-VHF-radiopuhelimien julkistamisesta. Kätevä Ray53, täysikokoinen Ray63 ja AIS:llä varustettu Ray73-monitoimilaite ovat luokan D DSC-ominaisuudella ja täydellisillä ominaisuuksilla varustettuja meri-VHF-radiopuhelimia.

Jokaisessa uudessa VHF-mallissa on kiinteä GPS-vastaanotin sekä liitäntä ulkoiselle GPS/GNSS-antennille. Ulkoinen antenni parantaa GPS-vastaanottoa radiolaitteen ollessa asennettuna kannen alle tai katettuun ohjaamoon. Uudet VHF-radiopuhelimet on suunniteltu täydentämään Raymarine Axiom -monitoiminäyttöjen nykyaikaista muotoilua. Ne näyttävät todella tyylikkäiltä jokaisessa ohjaamossa niin pinta-asennettuna kuin upotettunakin.

Lisäksi Ray63- ja Ray73-laitteet voidaan yhdistää Raymarinen uuteen langattomaan VHF-reitittimeen, ja ne pystyvät tukemaan jopa kahden langattoman luurin käyttämistä missä tahansa aluksella.

Ray53 – pienikokoinen, GPS:llä varustettu VHF-radiopuhelin

Raymarinen Ray53-radiopuhelin on pienikokoinen, mutta siinä on suuren laitteen ominaisuudet ja suorituskyky. Ray53 on täydellisillä toiminnoilla varustettu meri-VHF-laite, jossa on luokan D DSC-ominaisuus ja sisäinen GPS-vastaanotin. Veneen MMSI-numeron ohjelmoimisen jälkeen Ray53 antaa käyttää DSC:n tarjoaman helpon kutsutoiminnon ja turvallisuusominaisuudet. Ray53 tukee sekä NMEA2000-verkkoa että vanhaa NMEA0183-verkkoa, minkä ansiosta sen voi yhdistää veneen muuhun elektroniikkaan. Lisäksi Ray53 tukee ulkoisen kaiuttimen liittämistä puheen kuuntelemiseksi toisessa sijainnissa. Ray53:n jälleenmyyntihinta on 395,00 € alv 0%.

Ray63 – GPS:llä varustettu VHF-moniasemaradiopuhelin

Raymarinen Ray63 on täydellisillä toiminnoilla varustettu meri-VHF-laite, jossa on luokan D DSC-ominaisuus ja sisäinen GPS-vastaanotin. Täysikokoiseen koteloon kootussa Ray63-laitteessa on reilunkokoiset säätimet ja suuri LCD-näyttö, mikä helpottaa käyttämistä merellä. Lisäksi Ray63 tukee moniasemalaajennusta ja sisäpuhelinominaisuutta, sillä siihen voidaan liittää yksi RayMic-langallinen lisäluuri tai kaksi langatonta RayMic-luuria. Kaapeloitu RayMic-kakkosasemasarja mahdollistaa Ray63-laitteen kaikkien toimintojen käyttämisen toisesta sijainnista aluksella. Lisäksi Ray63 toimii Raymarinen uuden langattoman RayMic-reitittimen ja luurin kanssa, minkä ansiosta VHF-laitetta voi käyttää langattomasti jopa kahdesta eri paikasta. Ray63:n jälleenmyyntihinta on 495,00 € alv 0%.

Ray73 – GPS:llä, AIS:llä ja komentokaiutinlähdöllä varustettu VHF-monitoimiradiopuhelin

Raymarinen uusi Ray73-VHF-monitoimiradiopuhelin muodostaa veneen viestikeskuksen. Ray63:n ominaisuuksien lisäksi Ray73-laitteessa on sisäinen AIS-vastaanotin ja tehokas komentokaiutinlähtö. Ray73-laitteen AIS-ominaisuus antaa käyttöön yhteentörmäyksen välttämistoiminnon ja näyttää lähellä olevien AIS-alusten tunnistetiedot verkkoon kytketyissä monitoiminäytössä, karttaplotterissa, tutkassa ja muissa laitteissa. Täydentämällä Ray73-laitetta lisävarusteena saatavalla komentokaiuttimella, komentokaiutinlähtö mahdollistaa viestimisen kannella olevien miehistönjäsenten, muiden alusten miehistöjen ja laiturilla olevien ihmisten kanssa. Ray73:n tehokkaan kuulutusominaisuuden lisäksi komentokaiutinominaisuudella voidaan myös antaa manuaalisia tai automaattisia sumumerkkejä aluksen ollessa kiinnittyneenä tai kulussa. Ray73:n jälleenmyyntihinta on 695,00 € alv 0%.

Raymarin uusi meri-VHF-mallisto on nyt saatavana FLIRin Raymarine-edustajilta ja -jälleenmyyjiltä.

####

Yhteyshenkilö:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Topics


FLIR Systems

Vuonna 1978 perustettu FLIR Systems, jonka pääkonttori on Oregonin Wilsonvillessä Yhdysvalloissa, on tilannetietoisuutta parantavien, ihmishenkien pelastamisessa avustavien, tuottavuutta parantavien ja ympäristönsuojelua tehostavien anturijärjestelmien maailman johtava valmistaja. FLIRin palveluksessa on lähes 3 500 henkilöä. Yrityksen visiona on olla ”maailman kuudes aisti’” kehittämällä lämpökuvantamisteknologioita ja tukiteknologioita, joiden tukemana se pystyy toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja turvallisuuden ja valvonnan, ympäristö- ja olosuhdevalvonnan, ulkoilun, konenäön, navigoinnin sekä uhkien kehittyneen tunnistuksen tarpeisiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.flir.com ja seuraamalla tunnistetta @flir.

Related content

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone