Skip to content
Prestige Yachts bliver den første bådproducent, der viser Raymarines DockSense-system, som automatiserer og forenkler dokning af både
Prestige Yachts bliver den første bådproducent, der viser Raymarines DockSense-system, som automatiserer og forenkler dokning af både

Press release -

FLIR: FLIR introducerer avanceret dokningsteknologi og første bådproducent partner

Prestige Yachts bliver den første bådproducent, der viser Raymarines DockSense-system, som automatiserer og forenkler dokning af både

WILSONVILLE, Ore., – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) præsenterer i dag Raymarines dokningssystem DockSense, bådbranchens første intelligente dokningsløsning med objektgenkendelse og bevægelsessensor til lystsejlads. DockSense-systemet anvender FLIR kamerateknologi og videoanalyse for at integrere data, der er indsamlet fra billeder rundt om bådens fremdrivnings- og styresystem for at hjælpe bådejere med at manøvrere deres både ved dokning i lystbådehavne med trange pladsforhold. FLIR meddeler endvidere, at Prestige Yachts, et mærke tilhørende Groupe Beneteau, erden første yachtproducent, der viser den nye teknologi.

Dokning af en båd kan være en stressende oplevelse, selv for de mest erfarne skippere. Vind og tidevand gør dokning ofte vanskelig og et uheld ved dokning medfører dyre reparationer og sikkerhedsrisici. DockSense-systemet er designet til at øge bådførerens færdigheder i bådmanøvrering ved hjælp af systemets Virtual Bumper™ zoneteknologi rundt om fartøjet. Hvis en genstand som f.eks. en pælekonstruktion eller et andet fartøj støder på Virtual Bumper, genererer DockSense automatisk den korrigerende styring og regulerer farten for at undgå genstanden og hjælpe bådføreren med at manøvre fartøjet til dokken.

DockSense anvender GPS (global positioning system) og positionssensorteknologien AHRS (attitude heading reference system) for at kompensere for påvirkninger som vind og strømninger, og derved sikres, at fartøjet sejler i dokken uden problemer eller sammenstød med dyre reparationer til følge. Raymarines DockSense-system omfatter flere FLIR-kameraer, et centralt behandlingsmodul samt DockSense-appen, der kører på Raymarines Axiom navigationsskærm. Systemet kan indbygges i moderne fremdriftssystemer med joystick med automatisk styring og fartregulering for at hjælpe bådførere at komme sikkert i havn.

“Raymarines dokningssystem med DockSense repræsenterer vores fokus på løsninger ved at kombinere navigationsudstyr, maskinindlæring og sensorteknologier fra FLIR,” sagde Jim Cannon, direktør og CEO for FLIR. “Det vigtigste er, at vi samler disse højteknologiske innovationer i en enkel løsning, der har til formål at hjælpe bådførere at gøre dokning af båden sikker og stressfri og gøre bådoplevelsen sikrere og mere fornøjelig for alle personer om bord på båden.”

“Vores mål er at blive den globale benchmark for alle bådoplevelser,” sagde Hervé Gastinel, CEO for Groupe Beneteau. “Raymarines DockSense-løsning vil give fremtidige ejere af Prestige-yachter tillid til at dokke sikkert i havnen og er på linje med vores vision om at forenkle bådoplevelsen og gøre lystsejlads tilgængelig for en langt større målgruppe”, bekræfter Erik Stromberg, produktmarketingchef hos Prestige.

DockSense vises også på en Prestige 460 motoryacht på Miami Boat Show i Februar 2019.

Nærmere oplysninger om DockSense findes på http://www.raymarine.com/docksense.

FLIR pressekontakt

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Prestige pressekontakt

Elise Vinet

+33670643397

e.vinet@jeanneau.fr

Related links

Topics


Om FLIR Systems

FLIR Systems blev grundlagt i 1978 og har hovedkvarter i Wilsonville, Oregon i USA. Det er en af verdens førende producenter af sensorsystemer, der forbedrer perceptionen og øger den maritime situationsbevidsthed, hvilket hjælper med at redde liv, forbedre produktivitet og beskytte miljøet. FLIRs vision er, gennem sine næsten 3.500 ansatte, at være "The World's Sixth Sense" ved at udnytte termografi og tilstødende teknologier til at levere innovative, intelligente løsninger til sikkerhed og overvågning, miljø- og tilstandsovervågning, udendørs rekreative aktiviteter, maskinsyn, navigation og avanceret trusselsdetektering. Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du gå til http://www.flir.com og følge @flir.

Om Raymarine

PRESTIGE, et større internationalt mærke, har placeret sig i det mest krævende marked for luksuriøse motoryachter. PRESTIGE® yachter, der bygges i Vendée - Frankrig og udvikles af lystsejlere til dem, der elsker havet, er juvelen inden for fransk yachtbyggeri. I et samarbejde med Garroni Studio designer PRESTIGE de flotteste yachter mellem 40 og 75 fod. Både FLYBRIDGE- og SPORT-serien tilbyder moderne motoryachter, der udmærker sig ved højteknologisk og smart design. Mærket bygger på et stadigt voksende verdensomspændende professionelt forhandlernetværk. Yderligere oplysninger findes på http://www.prestige-yachts.com

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone