Skip to content
Prestige Yachts esittelee ensimmäisenä Raymarine DockSense System -järjestelmän, joka automatisoi ja helpottaa veneen ajamista laituriin
Prestige Yachts esittelee ensimmäisenä Raymarine DockSense System -järjestelmän, joka automatisoi ja helpottaa veneen ajamista laituriin

Press release -

FLIR: FLIR julkistaa avustetun rantautumisteknologian ja ensimmäisen venevalmistajakumppaninsa

Prestige Yachts esittelee ensimmäisenä Raymarine DockSense System -järjestelmän, joka automatisoi ja helpottaa veneen ajamista laituriin

WILSONVILLE, Ore., – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) on tänään julkistanut rantautumisessa avustavan Raymarine DockSense -järjestelmän. Se on alan ensimmäinen huviveneisiin tarkoitettu avustettu rantautumisjärjestelmä, jossa käytetään älykästä kohteiden tunnistusta ja liikkeentunnistusta. DockSense-järjestelmässä käytetään FLIR-konenäkökamerateknologiaa ja videoanalytiikkaa veneen ympäristöä esittävästä kuvamateriaalista älykkäästi kerättyjen tietojen integroimiseksi aluksen propulsio- ja ohjausjärjestelmään ja veneenomistajan auttamiseksi laituriinajossa ahtaisiin paikkoihin. Lisäksi FLIR ilmoittaa, että Prestige Yachts, joka on Groupe Beneteaun tuotemerkki,esittelee tämän teknologian ensimmäisenä veneissään.

Veneen ajaminen laituriin voi olla stressaava kokemus kokeneellekin päällikölle. Usein tuuli ja vuorovesi vaikeuttavat sitä edelleen, ja laituriinajoon liittyvät vahingot voivat merkitä kalliita korjauksia ja riskejä turvallisuudelle. DockSense-järjestelmä on suunniteltu täydentämään päällikön veneenkäsittelytaitoja käyttämällä Virtual Bumper™ -vyöhyketeknologiaa veneen ympärillä. Jos Virtual Bumper havaitsee esteen, kuten paalutuksen tai toisen aluksen, DockSense antaa automaattisesti korjaavat ohjaus- ja kaasukomennot esteen välttämiseksi ja avustaa päällikköä aluksen ohjaamisessa laituriin.

DockSense hyödyntää GPS (Global Positioning System) -paikkatietoja ja AHRS (Attitude and Heading Reference System) -teknologiaa tuulen ja virtausten vaikutusten korjaamiseen varmistaen veneen turvallisen kiinnittymisen laituriin ilman tarpeetonta draamaa tai kalliita törmäyksiä. Raymarine DockSense -järjestelmä sisältää useita FLIR-konenäkökameroita, keskusyksikön ja DockSense-sovelluksen, jota hallitaan Raymarinen Axiom-navigointinäytössä. Järjestelmä integroituu nykyaikaisiin joystickillä ohjattaviin propulsiojärjestelmiin antaen avustavia ohjaus- ja kaasukomentoja ja auttaen näin päällikköä ajamaan veneen sulavasti laituriin.

”Rantautumista avustava Raymarine DockSense -järjestelmä ilmentää keskittymistämme ratkaisuihin yhdistämällä FLIRin navigointi-, koneoppimis- ja tunnistusteknologioita”, kertoo Jim Cannon, President & CEO, FLIR. ”Mikä tärkeintä, liitämme nämä innovaatiot yhteen yksinkertaiseksi ratkaisuksi, joka ratkaisee erään asiakkaidemme suurimmista haasteista poistamalla stressin laituriinajosta. Näin veneilystä tulee entistä turvallisempaa ja nautinnollisempaa kaikille veneessä oleville henkilöille.”

”Tavoitteenamme on olla maailmanlaajuinen vertailupiste, mitä tulee kaikkiin veneilykokemuksiin”, sanoo Hervé Gastinel, CEO, Groupe Beneteau. ”Raymarine DockSense -ratkaisu antaa tuleville Prestige-omistajille varmuutta turvalliseen laituriinajoon. Se myös tukee näkemystämme veneilykokemuksen yksinkertaistamisesta ja veneilyn tuomiseksi entistä useampien ulottuville,” vahvistaa Erik Stromberg, Product Marketing Director, Prestige.

DockSense -järjestelmää esitellään Prestige 460 -moottoriveneessä Miami Boat Show -messuilla helmikuussa 2019.

Lisätietoja on osoitteessa http://www.raymarine.com/docksense.

FLIR-yhteyshenkilö

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Prestige-yhteyshenkilö

Elise Vinet

+33670643397

e.vinet@jeanneau.fr

Related links

Topics


FLIR Systems

Vuonna 1978 perustettu FLIR Systems, jonka pääkonttori on Oregonin Wilsonvillessä Yhdysvalloissa, on tilannetietoisuutta parantavien, ihmishenkien pelastamisessa avustavien, tuottavuutta parantavien ja ympäristönsuojelua tehostavien anturijärjestelmien maailman johtava valmistaja. FLIRin palveluksessa on lähes 3 500 henkilöä. Yrityksen visiona on olla ”maailman kuudes aisti’” kehittämällä lämpökuvantamisteknologioita ja tukiteknologioita, joiden tukemana se pystyy toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja turvallisuuden ja valvonnan, ympäristö- ja olosuhdevalvonnan, ulkoilun, konenäön, navigoinnin sekä uhkien kehittyneen tunnistuksen tarpeisiin. Lisätietoja saat osoitteesta http://www.flir.com ja seuraamalla tunnistetta @flir.

Prestige

PRESTIGE on suuri kansainvälinen tuotemerkki, joka sijoittuu luksusmoottoriveneiden erittäin vaativille markkinoille. Ranskan Vendéessä valmistetut ja veneilijöiden merta rakastaville suunnittelemat PRESTIGE®-veneet ovat ranskalaisen venesuunnittelun kruununjalokivi. Garroni Studion tuella PRESTIGE suunnittelee 40–75-jalkaisia todella asuttavia veneitä. Sekä FLYBRIDGE- että SPORT-mallistoissa on tarjolla moderneja, tyylikkäitä ja älykkäästi suunniteltuja moottoriveneitä. Venemerkki luottaa koko ajan kasvavaan maailmanlaajuiseen jälleenmyyjäverkostoon. Lisätietoja on osoitteessa http://www.prestige-yachts.com

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone