Skip to content
FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) presenterade i dag Raymarine DockSense™ assisterat tilläggningssystem, den första intelligenta assisterade tilläggningslösningen med objektavkänning och rörelsesensor för fritidsbåtar.
FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) presenterade i dag Raymarine DockSense™ assisterat tilläggningssystem, den första intelligenta assisterade tilläggningslösningen med objektavkänning och rörelsesensor för fritidsbåtar.

Press release -

FLIR: FLIR lanserar assisterad tilläggningsteknik och första båttillverkarpartnern

WILSONVILLE, Ore., – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) presenterade i dag Raymarine DockSense assisterat tilläggningssystem, den första intelligenta assisterade tilläggningslösningen med objektavkänning och rörelsesensor för fritidsbåtar. DockSense-systemet använder FLIR:s kamerateknik för att synliggöra objekt samt använder videoanalys för att integrera information som hämtats in från omgivningen med båtens driv- och styrsystem och på så sätt hjälpa båtägare med tilläggningsmanövrar på trånga platser. FLIR meddelande dessutom att Prestige Yachts, ett varumärke i Groupe Beneteau, kommeratt bli först med att demonstrera tekniken.

Att lägga till med båten kan vara en stressig upplevelse, även för de mest erfarna kaptenerna. Ofta gör vind och strömmar uppgiften svårare och olyckor vid tilläggningen kan bli till dyra reparationer och säkerhetsrisker. DockSense-systemet är utformat för att förstärka en kaptens manöverförmåga genom att utnyttja Virtual Bumper™-zonteknik kring båten. Om ett föremål som en pollare eller en annan båt stöter på Virtual Bumper aktiverar DockSense automatiskt styrkorrigeringar och gaskommandon för att undvika föremålet och hjälpa kaptenen lägga båten på plats.

DockSense använder GPS- och AHRS-positionsteknik (Attitude Heading Reference System) för att kompensera för vind och strömmar så att båten når sin plats utan drama eller dyra kollisioner. Raymarine DockSense-systemet inkluderar flera FLIR-kameror för maskininspektion, en central bearbetningsmodul samt DockSense-appen som körs på Raymarines Axiom-navigationsdisplay. Systemet integreras med moderna joystick-drivsystem och assisterar vid styrning och gaspådrag för att hjälpa kaptener att lägga till smidigt.

”Raymarine DockSense-systemet för assisterad tilläggning förkroppsligar vårt fokus på lösningar genom att kombinera FLIR:s teknik för navigation, att synliggöra objekt och avkänning,” säger Jim Cannon, VD för FLIR. ”Viktigast av allt är att vi samlar dessa innovationer i en enkel lösning som hanterar en viktig fråga för kunderna genom att förenkla tilläggningsprocessen och göra båtturen säkrare och mer njutbar för alla ombord.”

”Vårt mål är att sätta den globala standarden för alla båtupplevelser,” säger Hervé Gastinel, VD för Groupe Beneteau. ”Raymarine DockSense-lösningen ger framtida Prestige-ägare tryggheten med en säker tilläggning och det går helt i linje med vår vision om att förenkla båtupplevelsen och göra båtlivet tillgängligt för en mycket större målgrupp”, bekräftar Erik Stromberg, produktmarknadschef för Prestige.

DockSense kommer även att demonstreras på en Prestige 460-motoryacht under båtmässan i Miami i februari 2019.

Om du vill veta mer besöker du http://www.raymarine.com/docksense.

FLIR – presskontakt

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Prestige – presskontakt

Elise Vinet

+33670643397

e.vinet@jeanneau.fr

Related links

Topics


Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIR:s vision att vara ”The World's Sixth Sense” genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök http://www.flir.com och följ @flir.

Om Prestige

PRESTIGE är ett stort internationellt märke som har placerat sig väl på den mycket krävande marknaden för lyxmotorbåtar. Med tillverkning i Vendée, Frankrike, och utformning av båtexperter för dem som älskar havet är PRESTIGE® juvelen i kronan inom fransk båtkonstruktion. Tillsammans med Garroni Studio designar PRESTIGE båtar med extremt hög komfort från 40 till 75 fot. Både FLYBRIDGE- och SPORT-serierna erbjuder moderna motorbåtar med hög designfaktor och intelligent teknik. Varumärket förlitar sig på ett ständigt växande återförsäljarnätverk världen över. Mer information finns på http://www.prestige-yachts.com

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone