Skip to content
FLIR-camera's uit de M300-serie zijn ontworpen voor de meest veeleisende professionele mariniers en first-responders die in de zwaarste maritieme omgevingen opereren.
FLIR-camera's uit de M300-serie zijn ontworpen voor de meest veeleisende professionele mariniers en first-responders die in de zwaarste maritieme omgevingen opereren.

Press release -

FLIR introduceert de M300-serie met maritieme camera's

ARLINGTON, VS, 09 Oktober 2019 – FLIR Systems (Nasdaq: FLIR) heeft vandaag de FLIR M300-serie aangekondigd. Deze nieuwe generatie maritieme warmtebeeldcamera's met geavanceerde technologieën vergroot het omgevingsbewustzijn, maakt veiligere navigatie mogelijk en kan naadloos worden geïntegreerd in vaartuigsystemen aan boord. De camera's uit de FLIR M300-serie zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende professionele zeelieden en hulpdiensten die in de zwaarste omstandigheden de zee op moeten.

De nieuwe M300-serie is de opvolger van FLIR's toonaangevende M-serie met maritieme camera's. De serie bestaat uit vijf modellen met een solide, robuuste nieuwe draai- en kantelbare behuizing. Vier van deze modellen zijn uitgerust met de FLIR BosonTM-warmtebeeldcamera met een resolutie van 640 of 320, en diverse lenzen met een vaste beeldhoek. Daarnaast is er nog de M300C- voor zichtbaar licht met een HD-kleurencamera en 30x zoom, die geschikt is voor gebruik bij weinig licht.

De camera's uit de M300-serie maken een veiligere navigatie mogelijk. De beeldstabilisatie van deze camera's is namelijk sterk verbeterd dankzij het gebruik van een geïntegreerde AHRS-sensor (Attitude Heading Reference System), die schippers een stabiel beeld biedt in een onstuimige zee. De M300-serie is ook geschikt voor integratie met de allernieuwste maritieme navigatiedisplays, waaronder de bekroonde multifunctionele Raymarine Axiom®-displays van FLIR.

De M364C en M364C LR met hun dubbele sensor zorgen dat zeelieden zich beter bewust zijn van hun omgeving dankzij de gepatenteerde CTV-technologie (Colour Thermal VisionTM) van FLIR. Deze door FLIR zelf ontwikkelde technologie voor multispectrale beeldverwerking in de FLIR M300-serie en de Raymarine Axiom-navigatiedisplays combineren warmtebeelden en optische HD-kleurenvideo om zodoende boeien, schepen en andere objecten 's nachts beter te kunnen identificeren. Verder zijn de M364C en de M364C LR uitgerust met de gepatenteerde MSX®-beeldverwerkingstechnologie van FLIR, waarmee contouren die worden waargenomen door de optische HD-camera, worden gecombineerd met warmtebeelden. Hierdoor kunnen gebruikers objecten in de verte beter herkennen.

“De camera's uit onze FLIR M300-serie maken gebruik van geavanceerde sensor- en beeldverwerkingstechnologieën, waardoor hulpdiensten, schippers op handelsschepen en watersporters veiliger kunnen navigeren bij een beperkt zicht,” vertelt Travis Merrill, President van de Commercial Business Unit bij FLIR. “Deze professionele maritieme camera's leveren absolute topprestaties en kunnen verregaand worden geïntegreerd met Raymarine Axiom-navigatiedisplays om zeelieden een tot nu toe ongekend omgevingsbewustzijn te bieden.”

MODELLEN IN DE FLIR M300-SERIE

  • M300C single-payload HD-camera met optische zoom, adviesprijs € 6495
  • M332 single-payload 320 warmtebeeldcamera, horizontale beeldhoek van 24 graden, adviesprijs € 8495
  • M364 single-payload 640 warmtebeeldcamera, horizontale beeldhoek van 24 graden, adviesprijs € 14.195
  • M364C dual-payload 640 CTV-camera, horizontale beeldhoek van 24 graden, adviesprijs € 20.495
  • M364C LR dual-payload 640 CTV-camera voor lange afstanden, horizontale beeldhoek van 18 graden, adviesprijs € 29.495

De cameramodellen uit de FLIR M300-serie zijn nu verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van maritieme dealers en verkooppunten. Ga voor meer informatie over de FLIR M300-serie naar http://www.flir.com/m300.

Mediabronnen (inclusief beeldmateriaal met een hoge resolutie) zijn te vinden op https://flir.box.com/v/FLIR-M300-Series

-###-

Mediacontact:

Karen Bartlett

Telefoon: +44 (0)1202 669244

E-mail: k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Topics


Informatie over FLIR Systems

FLIR Systems, opgericht in 1978, is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op intelligente oplossingen voor defensie en industriële en commerciële toepassingen. De visie van FLIR Systems is om "The World's Sixth Sense” te zijn door technologieën te ontwikkelen die professionals helpen meer doordachte besluiten te nemen die levens en bestaansmiddelen redden. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone