Skip to content
From left: Peter Ingram, Vice President of Marketing for FLIR Maritime; Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager and Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC
From left: Peter Ingram, Vice President of Marketing for FLIR Maritime; Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager and Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC

Press release -

Raymarine pressekonferanse: Nyeste produktutviklinger og Handelsoppdateringer for 2020

På en virtuell pressekonferanse i forkant av METSTRADE Connect 9. desember 2020 delte medlemmer av Raymarines ledergruppe den siste utviklingen fra Raymarine og lanserte et innovativt nytt digitalt kontrollsystem: YachtSense™. De diskuterte også hvordan selskapet med suksess hadde taklet de mange utfordringene fra korona pandemien de siste månedene, og hvordan handelsutviklingen indikerer en positiv fremtid for Raymarine og fritidsbåtmarkedet.

Handelsoppdatering 2020 og et blikk på 2021

Visepresident for markedsføring for FLIR Maritime, Peter Ingram, åpnet pressekonferansen: «Selv om vi så lokal nedgang i Asia, var januar og februar gode måneder for FLIR Maritime og Raymarine. Etter hvert som pandemien feide over verden, med lockdown i flere land, måtte mange av våre viktigste partnere midlertidig stoppe produksjonen.

«Men vi sluttet aldri å planlegge for fremtiden, så vi opprettholdt investering i ingeniørarbeid og var oppmerksom på behovet for å støtte Raymarine-brukere ute på vannet. Service- og supportteamet vårt fortsatte å ringe og svare på e-post i mars og april, da det meste var stengt, og vi hadde kontakt med Raymarine-brukere via webinarer som nå er publisert på YouTube.»

Ingram gikk så videre til markedet nå og i fremtiden: «Det var en stor glede å se at handelen økte på sensommeren og tidlig på høsten. Vi har hatt veldig sterk handel den siste tiden, og inntektene og lønnsomheten har nesten nådd rekordnivåer. Vi fortsetter å investere i innovasjon og å samarbeide med kundene våre for å gi båtfolk den tryggeste og morsomste tiden ute på vannet.»

Produktutvikling

Gjennom hele 2020 har utviklings teamene hos Raymarine vært fokusert på å levere nye innovasjoner til markedet. Etterfølgeren til den prisbelønte Axiom, Axiom+-linjen med multifunksjon navigasjonsskjermer, ble lansert i juni, og Raymarine ga bransjen en forhåndsvisning av den helt nye kartografiplattformen LightHouse kart.

Pressekonferansen gikk deretter videre til den globale lanseringen av YachtSense™ og en oppdatering om Raymarines assisterte dockingløsninger, DockSense™ Alert og DockSense™ Control.

YachtSense™

YachtSense, Raymarines nye digitale kontrollsystem, ble presentert under pressekonferansen av Josh Wilson, som er Global Produkt Manager for Raymarine. YachtSense er et avansert digitalt kontrollsystem som kan kobles til nesten hvilken som helst enhet ombord, og gir brukeren total kontroll og bedre oversikt over båtens systemer. Fra motor- og generatorsensorer til klimakontroll og belysning – alt kan styres av YachtSense, og gir enkel kontroll, slik at kapteinen og mannskapet kan konsentrere seg om å nyte tiden på vannet.

YachtSense kontrolleres fra et berøringsskjermgrensesnitt som kan tilpasses og som er tilgjengelig via hvilken som helst Raymarine Axiom multifunksjonsskjerm om bord. Systemet har omfattende konfigurasjonsalternativer og sikkerhetsfunksjoner, og er fullt skalerbart etter eierens krav.

DockSense™ Alert og DockSense™ Control

En oppdatering om DockSense, Raymarines banebrytende nye verktøy for å levere 360° oversikt og – valgfritt – kontroll når du legger til båten din, ble levert av et team bestående av Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager, og Andy King, visepresident Salg EMEA & APAC.

Det finnes to versjoner av DockSense: DockSense Alert, som gir båtførere 360° bilder av området rundt båten og avstandvarsler til kai, og DockSense Control, som tar den samme informasjonen og bruker båtens fremdrift for posisjon holding og perfekt utført, joystick-kontrollert docking.

DockSense Alert-systemet ble lansert tidligere i 2020, og den første kommersielle installasjonen var på en Monte Carlo MCY 76 i år.

«DockSense Control fungerer sammen med et bredt utvalg av fremdriftssystemer, og det har vært viktig i alle våre nyere utviklinger,» sier Gregoire Outters. «Vi har allerede demonstrert DockSense Control med pod drives og påhengsmotorer, så nå vektlegges det å få systemet til å fungere med innenbordsmotorer. Vi har hatt et omfattende samarbeid med Aventics om joystick-kontrollen og med Nanni og andre ledende produsenter for å kunne tilby DockSense Control til alle båter med akterdrev og thrustere.»

Et operativsystem er allerede i bruk på Raymarines Hardy 42-testbåt i Storbritannia, hvor den har vist seg i stand til å takle både sterk vind og tidevann.

Les mer om Raymarines produkter på www.raymarine.eu

SLUTT

Mediekontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Subjects

Categories

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone