Skip to content
From left: Peter Ingram, Vice President of Marketing for FLIR Maritime; Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager and Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC
From left: Peter Ingram, Vice President of Marketing for FLIR Maritime; Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager and Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC

Press release -

Raymarinen lehdistötilaisuus: Uusimmat tuotteet ja vuoden 2020 myyntikatsaus

METSTRADE Connect -tapahtumaa edeltävässä, 9. joulukuuta 2020 pidetyssä virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa Raymarinen ylempi johtoryhmä kertoi tämän huippuluokan merielektroniikkabrändin tuoreimmat uutiset ja lanseerasi uuden innovatiivisen digitaalisen ohjausjärjestelmän: YachtSense™. Lisäksi keskusteltiin siitä, miten yhtiö onnistui päihittämään viime kuukausien koronapandemian aikaansaamat haasteet ja miten viimeaikainen kaupankäynti antaa osviittaa Raymarinen ja vapaa-ajan veneilyn myönteisestä tulevaisuudesta.

Vuoden 2020 myyntikatsaus ja katse eteenpäin vuoteen 2021

Peter Ingram, FLIR Maritimen Vice President of Marketing, sanoi näin aloittaessaan tilaisuuden: "Vaikka näimmekin paikallisesti laskusuuntausta Aasiassa, tammi- ja helmikuu olivat hyviä kuukausia FLIR Maritimelle ja Raymarinelle. Pandemian jyllätessä maailmalla yhä useammissa maissa otettiin käyttöön tiukkoja ulkonaliikkumisrajoituksia, ja monet tärkeistä yhteistyökumppaneistamme joutuivat keskeyttämään tuotannon väliaikaisesti.

"Mutta emme koskaan lopettaneet tekemästä tulevaisuuden suunnittelua, pitäen yllä investointeja suunnitteluun ja pitäen mielessä tarpeen tukea Raymarinen käyttäjiä vesillä. Palvelu- ja tukitiimimme jatkoi puheluihin ja sähköpostiviesteihin vastaamista tiukimpien liikkumisrajoitusten aikana maalis- ja huhtikuussa, ja viestimme Raymarinen käyttäjien kanssa webinaareilla, jotka on nyt julkaistu YouTubessa."

Markkinoiden nykyisestä ja tulevaisuuden tilasta Ingram puhui näin: "Olimme todella tyytyväisiä huomatessamme kaupankäynnin vilkastuneen kesän lopussa ja syksyn alussa. Viime aikoina kaupankäyntimme on ollut vakuuttavaa, ja tuotot ja tuottavuus ovat miltei ennätysluokkaa. Investoimme jatkossakin innovaatioon ja teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta veneilijät voisivat nauttia turvallisesti ajastaan vesillä."

Tuotekehitys

Vuoden 2020 aikana Raymarinen kehitystiimit keskittyivät tarjoamaan uusia innovaatioita markkinoille. Palkitun Axiom-sarjan manttelinperijä, Axiom+ monitoiminavigaationäytöt, lanseerattiin kesäkuussa, ja Raymarine tarjosi alalle esimakua täysin uudesta LightHouse Charts -kartografia-alustasta.

Tilaisuudessa siirryttiin sitten YachtSense™-järjestelmän maailmanlaajuiseen lanseeraukseen ja kerrottiin Raymarinen avustettujen rantautumisratkaisujen, DockSense™ Alertin ja DockSense™ Controlin, uutisista.

YachtSense™

Josh Wilson, Raymarinen Global Product Manager, julkisti lehdistötilaisuudessa uuden digitaalisen ohjausjärjestelmän, YachtSensen. YachtSense on kehittynyt digitaalinen ohjausjärjestelmä, joka on yhdistettävissä lähes kaikkiin aluksen laitteisiin, ja se tarjoaa kapteenille täyden hallinnan ja paremman tietoisuuden veneen järjestelmistä. Yachtsensellä voidaan hallinnoida kaikkea moottorin ja generaattorin antureista aina ilmastointiin ja valaistukseen, ja vaivattomasti, jonka ansiosta kapteeni ja miehistö voivat keskittyä nauttimaan ajastaan vesillä.

YachtSenseä ohjataan täysin mukautettavissa olevasta kosketusnäyttöliittymästä, jolle on pääsy aluksen kaikilta Raymarinen Axiom-monitoiminäytöiltä. Järjestelmä tarjoaa laajoja konfigurointivaihtoehtoja ja turvallisuusominaisuuksia, ja se on täysin muokattavissa omistajan tarpeisiin.

DockSense™ Alert ja DockSense™ Control

Tiimi, johon kuuluivat Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager, ja Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC, kertoi Raymarinen tuoreimmat uutiset uudesta edistyksellisestä DockSense-järjestelmästä, joka mahdollistaa 360° tietoisuuden ja - lisävarusteena - avustaa laituroitaessa alusta.

DockSense-versioita on kaksi: DockSense Alert, joka tarjoaa huvialuksen kapteenille 360° näkymän venettä ympäröivästä alueesta sekä läheisyyshälytykset venettä ohjattaessa paikoilleen, sekä DockSense Control, joka hyödyntää samoja syötteitä ja käyttää aluksen työntövoimaa sijainnin pitämiseen ja täydellisesti toteutettuun joystick-ohjattuun laiturointiin.

DockSense Alert -järjestelmä lanseerattiin aiemmin vuonna 2020, ja ensimmäinen kaupallinen asennus tehtiin Monte Carlo MCY 76 -alukseen tänä vuonna.

"DockSense Control on liitetty monenlaisiin työntövoimajärjestelmiin, ja tämä on ollut viimeaikaisen kehityksemme painopiste", kommentoi Gregoire Outters. "Olemme jo osoittaneet DockSense Controlin toimivuuden pod-vetolaitteiden ja perämoottoreiden kanssa, joten painopiste on nyt saada järjestelmä toimimaan perävetolaitteiden kanssa. Olemme tehneet laajaa yhteistyötä Aventicsin kanssa joystick-ohjauksessa sekä Nannin ja muiden johtavien valmistajien kanssa voidaksemme tarjota DockSense Control -toiminnon kaikille aluksille, joissa on perävetolaitteet ja potkurit."

Toimiva järjestelmä on jo käytössä Raymarinen Hardy 42 -testiveneessä Isossa-Britanniassa, jossa se on osoittautunut toimivaksi kovassa tuulessa ja vuorovedessä.

Lisätietoja Raymarinen tuotteista on saatavilla osoitteessa www.raymarine.fi

LOPPU

Median yhteyshenkilö:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Subjects

Categories

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone