Press release -

Värt att tänka på om du ska köpa en ring med diamant

När det kommer till att välja en vacker förlovningsring så väljer de blivande makarna ofta ensolitärring. Ensolitärringbetyder på ren svenska att det är enring med diamantpå. Men det gäller att läsa på lite innan du handlar enring med diamanttill din fästmö då en ring med diamant kan vara av olika hög kvalité.

Trots att en diamant är ett väldigt hårt ämne så kan de ibland repas beroende på hur hård er ring med diamant är. Andra saker som påverkar en diamants kvalitet är klarhet, färg, karat(vikt) och slipningen.  När det gäller klarhet innebär det hur lite av erring med diamantbestår av sprickor eller inneslutna mineraler i själva diamanten. Medan färg handlar om vilken färg diamanter har där färgade diamanter är mer sällsynta därför mycket dyrare.

Karat handlar helt enkelt om storleken diamanten på ersolitärringhar. Slipningen innefattar hur bra slipad är diamanten och dessa aspekter tar en juvelerar hänsyn till när de prissätter ringarna. Därför är det bra som konsument ha lite koll på vad man ska fråga efter.

Men tycker du att nej det är inte dags att knyta knuten än så kan du alltid köpa ett par vackraörhängentill din blivande fästmö. Ett parörhängenhos Kodega går även att få med diamanter i eller andra stenar. Besök Kodega och hitta en ny vacker och glittrande bästa vän till din fästmö.