Gå direkt till innehåll
"68" – myter och verklighet

Pressmeddelande -

"68" – myter och verklighet

Vilken betydelse har ”68” haft i svensk historia och vad är dess eftermäle idag? Kay Glans samtalar med inbjudna gäster.

Det har gått ett halvt sekel sedan 1968, året som skakade om den politiska ordningen i både Väst- och Östeuropa och som fortfarande väcker starka, motstridiga känslor. Nu har forskningen bidragit till mer distanserade perspektiv på det mytomspunna 1968.

Kay Glans är chefredaktör för Tidskriften Respons. Arrangemanget är ett samarbete mellan KB och tidskriften.

Kim Salomon är professor emeritus i historia vid Lunds universitet.

Lisa Öberg är docent i historia vid Södertörns högskola.

Tid: Onsdagen den 5 december kl. 17.30
Plats: Kungliga bibliotekets hörsal i Humlegården, Stockholm
Entré: Fri entré. Ingen föranmälan. Dörrarna öppnas kl. 17.10

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under åtta onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Ämnen



Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder. Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning.

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Som nationalbibliotek utvecklar och främjar vi samverkan i den svenska bibliotekssektorn.

Kontakter

Lotta Serning

Lotta Serning

Presskontakt Kommunikationschef 070-007 33 21

Relaterat innehåll

Relaterade event

Sveriges Nationalbibliotek

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer för varje dag. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder.

Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning – översatta böcker, spel av svenska upphovspersoner och film som handlar om Sverige.

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi utvecklar och främjar samverkan i den svenska bibliotekssektorn. KB är även ett forskningsbibliotek inom humaniora och samhällsvetenskap.

Kungliga biblioteket
Humlegården
Stockholm