Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Föreläsning 7/3: I Birgit Nilssons verkstad

Hon är utan tvekan en av 1900-talets största operaröster. Birgit Nilsson tog sig från en by i Skåne till de internationella scenerna och blev "La Nilsson" med hela världen. Den 7 mars står hennes liv i centrum på Kungliga biblioteket (KB).

Operasångerskan Elisabeth Meyer-Topsøe har fördjupat sig i Birgit Nilssons omfattande arkiv som finns på KB. Hon har även studerat för Birgit Nilsson och de två har i samarbete skrivit en analys av Nilssons sångteknik. Som ett resultat av studierna – och vänskapen med Birgit Nilsson – utkommer lagom till Birgit Nilssons hundraårsdag Meyer-Topsøes bok Birgit. Från Västra Karup till Metropolitan.

Elisabeth Meyer-Topsøe avslutade sin soprankarriär år 2010 och är sedan dess professor i klassisk sång vid Norges teknisk-naturvetenskaplige universitet i Trondheim.

Tid: Onsdagen den 7 mars, kl. 17.30
Plats: Kungliga bibliotekets hörsal i Humlegården, Stockholm
Entré: Fri entré. Ingen föranmälan. Dörrarna öppnas kl. 17.10

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under åtta onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar. Kontakt: program@kb.se.

Ämnen

Kategorier



Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder. Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning. 

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi utvecklar och främjar samverkan i den svenska bibliotekssektorn. KB är även ett forskningsbibliotek inom humaniora och samhällsvetenskap.

Kontakter

Lotta Serning

Lotta Serning

Presskontakt Kommunikationschef 070-007 33 21

Relaterat innehåll

Relaterade event

Sveriges Nationalbibliotek

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer för varje dag. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder.

Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning – översatta böcker, spel av svenska upphovspersoner och film som handlar om Sverige.

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi utvecklar och främjar samverkan i den svenska bibliotekssektorn. KB är även ett forskningsbibliotek inom humaniora och samhällsvetenskap.

Kungliga biblioteket
Humlegården
Stockholm