Gå direkt till innehåll
Eric Fichtelius, nationell samordnare, under presentationen av utkastet till en nationell biblioteksstrategi i våras.
Eric Fichtelius, nationell samordnare, under presentationen av utkastet till en nationell biblioteksstrategi i våras.

Pressmeddelande -

​Vad tycker du om den nationella biblioteksstrategin? – besök våra dialogmöten!

Nu är det hög tid att tycka till om utkastet till Sveriges nationella biblioteksstrategi. Varmt välkommen till våra dialogmöten, som hålls i Hässleholm, Stockholm, Umeå, Örebro och Göteborg under oktober.

I mars 2019 presenteras den slutgiltiga strategin för hela bibliotekssverige. Men redan nu finns ett utkast, som vi vill ha dina synpunkter på. Under oktober besöker vi fem städer för att samla in idéer till det vidare arbetet.

Dialogmötena arrangeras i samarbete mellan sekretariatet för en nationell biblioteksstrategi och de regionala biblioteksverksamheterna. Bibliotekssektorn, politiker och andra intresserade är välkomna att delta. Under mötena presenterar Erik Fichtelius, nationell samordnare, Från ord till handling – på väg mot en nationell biblioteksstrategi, och därefter finns utrymme för diskussion och frågor.

Hör av dig!
Fram till den 31 oktober kan du när som helst höra av dig till strategi@kb.se med synpunkter på strategiutkastet. Rapporten finns bifogad det här pressmeddelandet. Via KB:s Youtubekanal kan du även se en filmad presentation från i våras.

DIALOGMÖTEN

Glöm inte att anmäla dig i tid, antalet platser är begränsat!

Hässleholm, 4 oktober
Tid: 10–16
Plats: Röda salongen, Hässleholms kulturhus
Se hela programmet här. FULLSATT!

Stockholm, 5 oktober
Tid: 13–17
Plats: Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N
Se hela programmet och anmäl dig här.

Umeå, 9 oktober
Tid: 10.45–15
Plats: Elite Hotel Mimer, Kungsgatan 75
Se hela programmet och anmäl dig här.

Örebro, 10 oktober
Tid: 12–17
Plats: Club 700, Conventum, Drottninggatan 42
Se hela programmet och anmäl dig här.

Göteborg, 15 oktober
Tid: 12–15
Plats: Göteborgs stadsbibliotek, Götaplatsen 3
Se hela programmet och anmäl dig här.

Ämnen

Kategorier



Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder. Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning.

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Som nationalbibliotek utvecklar och främjar vi samverkan i den svenska bibliotekssektorn.

Kontakter

Lotta Serning

Lotta Serning

Presskontakt Kommunikationschef 070-007 33 21

Relaterat innehåll

Sveriges Nationalbibliotek

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer för varje dag. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör allt som ges ut i Sverige, från handskrifter, böcker och tidningar till musik, tv-program och bilder.

Dessutom har vi utländskt material med svensk anknytning – översatta böcker, spel av svenska upphovspersoner och film som handlar om Sverige.

KB är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi utvecklar och främjar samverkan i den svenska bibliotekssektorn. KB är även ett forskningsbibliotek inom humaniora och samhällsvetenskap.

Kungliga biblioteket
Humlegården
Stockholm