Gå direkt till innehåll
Malmö Stadsteater gör ett uppehåll i den publika verksamheten från och med 23 mars till och med 31 augusti. Foto Johan Sundell
Malmö Stadsteater gör ett uppehåll i den publika verksamheten från och med 23 mars till och med 31 augusti. Foto Johan Sundell

Pressmeddelande -

Pausen förlängs: Förändringar i Malmö Stadsteaters utbud med anledning av coronapandemin (Covid-19)

Både Malmö Stadsteater och Malmö Live Konserthus har nu tillsammans med ägaren Malmö stad beslutat att med anledning av coronapandemin pausa den publika verksamheten under en period framöver. Detta både för att bidra till att förhindra vidare smittspridning och att många aktiviteter redan ställts in eller flyttats fram, och att det inte finns tillräckliga förutsättningar för att genomföra vissa föreställningar, konserter och arrangemang med begränsad publik.

– Det känns förstås mycket märkligt att stänga ute publiken när vi är kulturella mötesplatser, men naturligtvis måste Malmö Stadsteater och Malmö Live som många andra kulturinstitutioner, också agera som ett resultat av coronasituationen. Vi har förståelse för besluten som bolagens styrelser har fattat, säger Maria Frej, VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus och Kitte Wagner, teaterchef vid Malmö Stadsteater.

Från och med 23 mars till och med 31 augusti genomförs därför inga konserter, teaterföreställningar eller andra arrangemang med publik i konserthuset eller på stadsteatern. All publik som har biljetter till någon av de inställda föreställningarna kommer att bli kontaktade av arrangören.

Arbetet bakom kulisserna fortsätter under perioden, och medarbetarna arbetar vidare såvida de är fortsatt friska.

– Hela teatern har försökt in i det sista att hålla den publika verksamheten flytande. Men nu går det inte längre. Vi kommer att göra allt vi kan för att hitta kreativa lösningar för att anpassa och tillgängliggöra föreställningarna digitalt. Så snart vi får möjlighet öppnar vi för vår publik igen, säger teaterchef Kitte Wagner.

Malmö Stadsteaters verksamhet planeras enligt nedan:

Ögonvittnen på Studion har filmats med 3D-ljud och kommer att kunna sändas digitalt till de skolor och personer som köpt biljetter till föreställningen.

Prekariatet på Intiman spelade sista föreställningen torsdag 19 mars. Föreställningen har filmats.

Tartuffe på Hipp har färdigställts och kommer att få sin premiär våren 2021.

Halva månen på Intiman pausar repetitionerna och premiären flyttas till september 2020.

Fröken Julie på Hipp kommer inte att spela sina sista föreställningar i maj.

Gästspelet Humans med fyra föreställningar i maj av nycirkuskompaniet Circa ställs in.

För ytterligare information kontakta:

Kitte Wagner, teaterchef, tel: +45 20 12 35 48, kitte.wagner@malmostadsteater.se

Carin Hebelius, kommunikatör/press, tel: 0702-27 42 38, carin.hebelius@malmostadsteater.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Malmö Stadsteater vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör alla Malmöbor.

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Vi vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör.

Teatern har en fast skådespelarensemble och spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion. Huvudscenen Hipp är inrymd i den anrika cirkusbyggnaden Hippodromen mitt i centrala Malmö. Teaterns något mindre scen Intiman ligger i anslutning till Operan på Östra Rönneholmsvägen. Högst upp i Hipphuset hittar du vår minsta scen Studion som även inrymmer Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga.

MALMÖ STADSTEATER
Kalendegatan 12
20010 Malmö
Sweden