Gå direkt till innehåll
Amille släpper låt + musikvideo till ”Falling” idag - en berättelse om ambivalent kärlek

Pressmeddelande -

Amille släpper låt + musikvideo till ”Falling” idag - en berättelse om ambivalent kärlek

Svenska Amille, eller Andrea Danielsson, som hon heter privat, kan vara en av Stockholms bäst bevarade musikaliska hemligheter. Efter debuten som kom 2012 med låten ”Fade Away” tillsammans med Adam Tensta, startade hon ett samarbete med ett annat känt namn inom musikbranschen och framförallt hiphopen: Producenten Can ”Stress” Canatan (Roc Nation/So Blue). Första låten kom förra året i form av ”Small Hours”. Nu är andra låten äntligen här. ”Falling” släpps idag via danska etiketten NO3.

Lyssna här: https://No3.lnk.to/AmilleFalling

Musikvideon till låten är producerad av Amille själv.

Låten ”Falling” är fylld av kontraster. I en blandning av melankolisk pop och tunga beats balanseras den hypnotiska slingan mellan att vara både skör och samtidigt mäktig.

Spåret handlar om en relation där båda parterna väljer att gå sina egna vägnar men ändå hela tiden faller tillbaka till varandra gång på gång, och det där ambivalenta töcken som infinner sig i trasiga kärleksrelationer.

Vid frågan om hur låten kom till säger Amille att hon började skriva ”Falling ”för över ett år sedan, och att den då lät totalt annorlunda till vad det har kommit att bli idag.

”Efter ett par timmar i studion med Stress så var vi färdiga med låten. Allting gick väldigt snabbt och jag tyckte verkligen om vad vi hade skapat. Sedan åkte jag på semester till Chile under en längre period och när jag kom tillbaka så hörde jag låten med helt andra öron än tidigare. Så vi satte oss i studion igen, jag och Stress, och la till ett par extra bitar på produktionen, och då kändes allting bara SÅ rätt.”

I början på nästa år väntas det komma än mer ny musik från Amille, samt en rad inplanerade spelningar, både runt om i Sverige samt internationellt. 

Följ Amille

Facebook

Instagram

Spotify

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige