Gå direkt till innehåll
Bo Kaspers Orkester tillbaka med nytt album & turné

Pressmeddelande -

Bo Kaspers Orkester tillbaka med nytt album & turné

Fyra år har gått sedan folkkära Bo Kaspers Orkester släppte albumet ”Redo att gå sönder”. I höst är de tillbaka med ny musik. Deras 12:e studioalbum ”23:55” släpps den 22 november och våren 2020 ger de sig iväg på stor turné där bandet besöker ett 20-tal konserthus och arenor runtom i Norden. Turnépremiären sker 5 februari på Rival i Stockholm. 

Bandet berättar om albumet:

”Vår bästa tid är nu. Peppar peppar. Sedan början av 90-talet har vi kuskat runt som handelsresande i musik. Det känns som, för att använda hockeytermer, vi spelat två perioder och att det nu är i början av den sista tredje perioden. Dags att gasa på.

23:55 är vårt tolfte album och är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. En renodlad soulplatta. Vi har varit där tidigare - soulen ligger i vårt DNA - men det känns som om vi först nu mognat spel, röst och textmässigt för att göra den fullt ut. Förebilderna har varit givna. Nu-soul med oändligt arbete framför en dator lämnar vi med varm hand över till våra yngre kollegor. Vi har skrivit låtarna, repat dom, testat dom ute för att sedan spela in dom under några få dagar i studio.

Skivan 23:55 bör med fördel lyssnas på just lite senare på kvällen. Gärna på hög volym. Om grannarna klagar - hälsa från oss.”

Albumomslaget är målat av konstnären Per Sonerud och kommer ur ett exklusivt samarbete med bandet.

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flertal topplistplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning ”Allt ljus på oss” och en storslagen arenaturné hösten 2018.

23:55 - Hjärtat håller takten” är en konsert med nyskrivna verk från ”23:55” varvat med älskade klassiker ur bandets gedigna repertoar. Biljetter till turnén släpps fredag 6 september kl 10.00 via bokaspersorkestershow.se samt lokala biljettombud.

Turnéplan

05-feb Stockholm - Rival
07-feb Stockholm - Rival
08-feb Stockholm - Rival
09-feb Stockholm - Rival
12-feb. Köpenhamn - DR Koncerthuset, Koncertsalen (DK)
13-feb. Aarhus - Musikhuset Aarhus, Store Sal (DK)
14-feb. Helsingør - Kulturværftet (DK)
15-feb. Greve - Portalen (DK)
19-feb Oslo - Oslo Konserthus (NO)
21-feb Västerås - Västerås Konserthus
06-mars Göteborg - Lorensbergsteatern
07-mars Göteborg - Lorensbergsteatern
08-mars Göteborg - Lorensbergsteatern
13-mars Halmstad - Halmstad Teater
14-mars Karlstad - CCC
15-mars Gävle - Gävle Konserthus
20-mars Jönköping - Jönköpings Konserthus
21-mars Norrköping - De Geerhallen
22-mars Uppsala - Konsert & Kongress
28-mars Umeå - Idunteatern
29-mars Östersund - Sporthallen
03-apr Malmö - Malmö Arena
04-apr Kalmar - Kalmar Salen
05-apr Linköping - Konsert & Kongress
17-apr Örebro - Conventum Arena
18-apr Skövde - Skövde Arena
19-apr Växjö - Växjö Konserthus
25-apr Luleå - Luleå Energi Arena 

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige