Gå direkt till innehåll
​Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, släpper soloalbumet ”Mitt dumma jag – svensk jazz”

Pressmeddelande -

​Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, släpper soloalbumet ”Mitt dumma jag – svensk jazz”

Jazz låter bäst på svenska. Eller i alla fall utomordentligt bra.

Idag släpps Bo Sundströms soloalbum ”Mitt dumma jag – svensk jazz”, en skiva fylld av högst personliga tolkningar av några av favoriterna ur den amerikanska repertoaren!

”Det var först för fyra, fem år sedan jag började fördjupa mig i 60-talsjazzen. Ganska snart upptäckte jag att låtarna gick utmärkt att sjunga på svenska. Jag började leta låtar som hamnat lite i radioskugga. Melodier som ännu inte fått en svensk text. Och då menar jag i Beppe Wolgers-bemärkelse. Några kanske hade fått en rak översättning men jag ville sätta en personlig prägel på texten, där det kunde skapas ett utrymme för lyssnaren i förhållande till texten och till mig.” säger Bo.

Det låter Beppe Wolgers, Monica Z, Bill Evans, det är nostalgi och nutid. Ett hommage till ett tidigt 60-tal då den coola jazzmusiken stod i zenit. Och då svensk jazz var som allra mest älskad och en självklar del av det svenska musikutbudet.

”Jazz är för mig coolness, vemod, nostalgi och sorg. Men med några enkla penseldrag kan den mörkblå tonen lätt färgas ljusblå, bli något positivt, glatt, uppåt och framåtblickande. Jag har långsamt växt in i det här och det har kanske blivit mer vemod än jag från början tänkt mig. Men det är svårt att hålla bluesen borta i de sånger jag valt,” avslutar Bo.

”Mitt dumma jag” är inspelad i klassiska Atlantisstudion i Stockholm, för produktionen står Jonas Kullhammar och medverkanden musiker är Jonne Bentlöv (trumpet), Björn Jansson (sax) och Robert Östlund (gitarr) som alla länge spelat med i Bo Kaspers. Medverkar gör också Daniel Fredriksson på trummor, Ulf ”Morfar” Engström på kontrabas och Vladan Wirant på piano.

Lyssna på albumet HÄR!

I april och maj åker Bo och hans vänner ut på en turné:
18/4 – Stockholm, Rival
20/4 – Ystad, Ystad Teater
21/4 – Lund, Stjärnteatern
4/5 – Uppsala, Katalin
5/5 – Göteborg, Lisebergsteatern
6/5 – Karlstad, Scalateatern
11/5 – Helsingborg, The Tivoli
12/5 – Västerås, Västerås Konserhus
Med reservation för ändringar.

Facebook

Presskontakt:
Johanna Boström Stone
Tel: 070-640 8504
Email: johanna@stone.se

.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige