Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dave Grohl presenterar ”PLAY”

”PLAY” är en minidokumentär i två delar som inkluderar en 23 minuter lång originalkomposition skriven av Dave Grohl där han spelar samtliga sju instrumentDokumentären och låten släpps 10 augusti.

Att se mina barn börja spela musik och lära sig att sjunga eller spela trummor tar mig tillbaka till tiden då jag var i deras ålder och spelade album hemma där jag lärde mig genom att lyssna. Och när jag idag tar mina barn till sina musiklektioner så ser jag alla dessa rum fulla av ungdomar som verkligen pushar sig själv till att klura ut hur det fungerar. Till och med nu, 49 år gammal, försöker jag att lista ut hur allt funkar, det är något som man aldrig till fullo bemästrar. Du jagar alltid nästa utmaning och du försöker alltid att förbättra det du redan har lärt dig.” säger Dave Grohl

”PLAY” är en minidokumentär i två delar, regisserad av Grohl själv tillsammans med Mark Monroe som han tidigare samarbetat med på Sound City/Sonic Highways, och hyllar belöningarna och utmaningarna av att dedikera sitt liv åt att spela och bemästra ett instrument. Den första delen öppnar med scener bakom kulisserna, diskussioner kring kärleken till att spela musik och den livslånga relationen med ett instrument, samt en genomgång av processen av att spela in och filma detta unika framträdande.

Del två övergår sedan till ”PLAY”, en 23 minuter lång instrumental låt där Grohl spelar alla sju instrument live. Hela låten spelades in själv av Grohl där han började med att spela in trummorna helt från minnet utan notblad eller något annan typ av stöd, följt av gitarr, bas, keyboard och så vidare. Grohl gav sig själv i uppgift att göra en enmans-inspelningssession där han var tvungen att börja om helt från början om han gjorde det minsta fel eller om han kände att han kunde göra bättre ifrån sig.

Foto: Andrew Stuart

Filmad i svartvitt av Brandon Trost (The Disaster Artist, This Is The End) med ljus som matchar de dramatiska topparna och dalarna på denna episka instrumentala låt, klipptes sedan ”PLAY” ihop för att visa sju versioner av Dave Grohl som spelar tillsammans. Online kommer det att finnas en interaktiv upplevelse som erbjuder tittaren att se hela dokumentären i sin originalform eller att fokusera på ett specifikt instrument och att ladda ner noterna. Hemsidan kommer även att inkludera en lista över organisationer där tid, pengar och instrument kan doneras samt lokaler där musiker, unga som gamla, har möjligheten att spela live.

Utmaningarna som Grohl satte för sig själv när han skapade ”PLAY” speglar de som musikstudenter tar sig an varje dag. De hinder som de dagligen möter i sina ansträngningar att förbättra sina musikaliska förmågor är inte olikt de som en arena-rockare i världsklass möter – båda strävar efter samma mål. Detta gemensamma mål gav ”PLAY” sitt uppdrag att inspirera och främja musikutbildning. I filmen medverkar unga musiker från musikskolan ”Join The Band” i San Fernando Valley i USA där de övar på sina instrument och rigoröst jobbar på att få det att bli rätt, samtidigt som de alltid kommer tillbaka till slutsatsen att, med Grohls egna ord, ”som vilket barn som helst så är belöningen bara att få spela.”

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige