Gå direkt till innehåll
Fotograf: Marcus P G Gustavsson
Fotograf: Marcus P G Gustavsson

Pressmeddelande -

Diskopunk - käftsmällsdisco med skit under naglarna - "Soaked" släpps 21 september

Singlarna ”Antonio America”, ”Fire” och ”I Love You” satte diskobollen i rullning 2016-2017.

Nu släpper Diskopunk singeln ”Soaked”, det officiella startskottet för en hit-kavalkad som kulminerar i EP-släpp januari 2019.

LYSSNA: https://Diskopunk.lnk.to/Soaked

Soaked är som ett lokomotiv som aldrig slutar gå. Hamna i trans och stirra in väggen-vibe fast med snytingar, typ. Plattan i mattan fast med pannan”.

Skoningslös käftsmälls-disco med skit under naglarna, med löfte om att varenda låt är en mördarhit. Diskopunk är befriande självsäkra och kaxiga, och de har definitivt täckning för det. Bandet har sedan debuten 2016 gjort ett bestående in- och avtryck, framförallt på livescenen med sin minst sagt övertända liveakt. Sex galna gig som förband till Mando Diao hösten 2017 har bara spätt på bandets självförtroende.

- ”Ohlala vilket rackaråk Mando bjöd in oss på alltså, fy satan vad det smällde!?! Det var good vibes, fullt ställ varje kväll och vi hittade framförallt en jävla massa nya disko-älskare vi hoppas få träffa snart igen."

Bandet beskriver själva sitt sound som ”ett dekigt ABBA; grandiosa och ackord-drivna poplåtar upptrissade med post-punk-element - vrålande distade synthar, gitarr-riff och en jävla massa percussion”. När den polerade disco-estetiken möter den mörka och smutsiga undergroundscenen hamnar man i sprickan mellan två världar, eller i den bästa av världar.

Singelrelease ”Soaked” – 21 september 2018 (Sony Music)

Diskopunk i sociala medier:

https://www.facebook.com/diskopunkofficial/
https://www.instagram.com/diskopunkofficial/?hl=sv

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige