Gå direkt till innehåll
IDAG SLÄPPS FIRST AID KITS EP TENDER OFFERINGS!

Pressmeddelande -

IDAG SLÄPPS FIRST AID KITS EP TENDER OFFERINGS!

Klara och Johanna berättar: "När vi gick in i studion för att spela in Ruins hade vi mycket material. Vissa av låtarna passade inte in på skivan, eftersom den handlar om ett break up. Det var dock viktigt för oss att dessa låtar skulle släppas, både i fysisk och digital form. Därför släpper vi Tender Offerings den 14:e september, med fyra nya låtar som vi älskar. Vi hoppas att ni älskar dem med! "

Lyssna här: https://lnk.to/TenderOfferings

Tender Offerings EP släpps också som 10-tums vinyl!

First Aid Kits kritikerrosade album Ruins har nu sålt guld och i förra veckan hade videon till låten “Rebel Heart” premiär: https://www.youtube.com/watch?v=8LE6veTNORI

"Ännu en gång samarbetade vi med vår kära vän, regissören Mats Udd.Vi ville skapa en mystisk drömvärld som passade Rebel Hearts mörker. Det är en homage till gamla 70-tals skräckfilmer och den erans estetik. Vi skrev Rebel Heart när vi var ute i öknen. Vi hade hyrt ett hus i Joshua Tree. En kväll lekte vi runt med en ouija-bräda och andra gamla ockulta brädspel, då kom inspirationen till låten. Vi tyckte att det vore passande om videon reflekterade hur låten kom till. Rebel Heart handlar om identitet och femininet. Om den mörka krafter som finns inom oss, som vill fly, förstöra och förgöra. Skapa kaos. Vi ville bara ha kvinnor med i videon. Den röda månen representerar systerskap. "

I måndags blev det klart att First Aid Kit spelar i Globen och på Malmö Arena i början av nästa år och idag släpps biljetterna: Luger.se

I somras släppte First Aid Kit (i samarbete med Spotify), en makalös tolkning av Kate Bush “Running Up The Hill samt en nytolkning av deras egen låt “Fireworks”.

Lyssna här: https://open.spotify.com/album/4DyuXP04lvFmYh01L94WH2?si=CkUERF6rRlWkJftOtuw23w

FIRST AID KIT

Website | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube

Ämnen

Kontakter

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige