Gå direkt till innehåll
Imenella släpper nya singeln ”Fantasifull” och en miniserie i tre delar!

Pressmeddelande -

Imenella släpper nya singeln ”Fantasifull” och en miniserie i tre delar!

LYSSNA: https://Imenella.lnk.to/Fantasifull

I juni släppte Imenella sin debut-EP TRO och är just nu ute på en stor sommarturné med 26 datum runtom i landet. Nu är det dags för Imenella att släppa nya singeln Fantasifull, en låt som redan har spelats live under sommaren och är välkänd bland fansen. Under veckan släppte även Imenella en miniserie i tre delar via hennes Instagram, en serie som utspelar sig till texten i låten. I sista avsnittet får Imenellas fans bestämma hur serien slutar.

Imenella om låten och serien:

Min musik är baserad på min miljö och jag utgår alltid ifrån ämnen som är viktiga för mig. Som ungdomsledare har jag torkat många tårar men jag minns även hur jag själv mått när sånt har hänt - it really breaks your spirit. Att bryta ner de strukturer som förtrycker mina systrar är min mission, det är ingen hemlighet längre att det är så. Refrängen upprepar ’Say Walla?’, i det här sammanhanget betyder det ’e det sant?’.

Jag vill att nästa gång en kille ljuger om att han legat eller gjort något med en tjej som inte är sant, i hopp om att förstöra hennes rykte eller liv så ska folket runt om ÅTMINSTONE ha vett att ifrågasätta om det verkligen är sant. Många sitter passivt när de hör sina vänner ljuga om sex osv och jag vill åt den strukturen samtidigt stärka offret genom en sån här låt.

Den tillhörande serien är ett socialt experiment som kommer visa hur lätt ungdomar har att välja våld framför en ursäkt. Framför allt hur de också kan övertyga varandra om att ’det är KLART han ska få stryk’.

I serien ringer Madde sin kusin och inte polisen, liksom det talar för sig också. Att tjejer konfronterar Maddes förövare i grupp är systerskapet vi bör ha för varandra. Det kommer också framgå vilken roll vi artister har och hur viktigt det är att vi tar hand om vad vi släpper ut bland våra kids – Imenella.

Fantasifull släpps idag den 9 augusti via Sony Music. Låten är skriven av Imenella tillsammans med Ulises Infante Azocar och producerad av Masse Salazar.

Imenella slog igenom förra året med låtarna Moves och Chagga och strax innan jul släpptes tredje singeln Fråga om mig som har över 1.6 miljoner streams på Spotify. Imenella fortsatte imponera Sverige och inledde 2019 med ett mäktigt framträdande på P3 Guld som aldrig tidigare setts i svensk TV, Imenella var även nominerad till Framtidens Artist på galan. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och strax därefter släpptes singeln Trophy tillsammans med Madi Banja.

TRO SOMMARTURNÉ:
30 maj Umeå Brännbollsyran
1 juni Fagersta Våryran Fagersta
12 juni Göteborg Liseberg
13 juni Söderhamn School's Out
14 juni Alingsås Potatisfestivalen
16 juni Lund Sommarlund
20 juni Malmö Folkets Park
28 juni Västerås Västerås Cityfestival
28 juni Stockholm Lollapalooza Stockholm
3 juli Oslo Kadetten
12 juli Visby Gutekällaren
13 juli Borgholm Borgholms Slottsruin
17 juli Jönköping Sommaronsdagar
18 juli Kalix Sommarfesten
19 juli Skellefteå Trästockfestivalen
24 juli Piteå Piteå Dansar & Ler (Kitteltältet)
26 juli Hudiksvall HudikKalaset
3 aug Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest
9 aug Way Out West, Göteborg
9 aug Malmöfestivalen, Malmö
10 aug Gothenburg Culture Festival, Göteborg
17 aug We Are Sthlm, Stockholm
23 aug Linköpings Stadsfest, Linköping
24 aug This is Alby, Alby
24 aug Södertäljefestivalen, Södertälje
7 sep Falun Bowling & Krog, Falun

FÖLJ IMENELLA:
https://www.instagram.com/imenella._/
https://www.facebook.com/officialimenella

Ämnen

Kontakter

Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige