Gå direkt till innehåll
Fotograf: Paulina Torbjörnsen
Fotograf: Paulina Torbjörnsen

Pressmeddelande -

Imenella släpper nya singeln ”Fråga om mig”

LYSSNA: https://Imenella.lnk.to/FragaOmMig

Imenella släppte sin debutsingel Moves feat Yasin i mars i år och har redan hyllats som ett framtidslöfte på den svenska musikscenen. Imenella som från grunden är dansare, och är en del av dansgruppen Unruly, startade sin artistkarriär med ett mäktigt framträdande på Grammisgalan i år. Imenella har hunnit vara förband till artister som Mr Eazi, Fricky och spelat på Way Out West. Nyligen gästade hon även Dani M’s årliga event Dani M With Friends på Annexet.

I augusti släpptes andra singeln Chaggasom gick in på #46 på Topp 50 och har nu över 2 milj streams på Spotify. Inför releasen släpptes #Chaggastories via Instagram, där Imenella och hennes två vänner och profiler Madeleine och Rut Ros berättade om deras och andra tjejers erfarenheter om illojala män de träffat. Klippen blev en viral succé och spred sig runt om i landet med en reach på över 2 miljoner!

Imenella gästade nyligen även Linnea Henrikssons låt Småtjejer Remix tillsammans med Molly Sandén, GRANT, Imenella, Peg Parnevik, Beri och Frida Hyvönen. En låt om flera olika kamper, alla med en feministisk underton. Låten ären remix på originalet av Småtjejer från Linneas tolkning av Stors låt ”Svartskallar” i Så Mycket Bättre.

Nu är det dags för Imenella att släppa sin tredje singel Fråga om mig, producerad av Stress (Abidaz, Kartellen, Ison & Fille mfl.).

’Fråga om mig’ handlar om min resa från första släppet och att hylla de som varit vid min sida. Det har varit ett intensivt år där allt har gått så fort. Att hypa sig själv är viktigt och jag är så stolt över mig själv men jag hade aldrig klarat det själv. Det för alla dom, det alla vi. Att få jobba med Stress är även en stor dröm och jag är fett glad att ha fått göra det.

Nyligen blev det officiellt att Imenella är nominerad till Framtidens Artist på P3 Guld 2019, där hon även kommer att uppträda.

Fråga om mig släpps idag den 7 december via Sony Music.

Just nu är Imenella ute på Sverigeturné med Linda Pira, se datum här:

8 november – Pustervik, Göteborg
9 november – Oscar, Varberg
10 november – Moriskan, Malmö
23 november – Puls, Norrköping
1 december – Liljan, Borlänge
9 december – Kulturhuset, Stockholm
13 december – Bygget, Åre
14 december – Olivia, Gävle
15 december – Katalin, Uppsala
21 december – Ritz, Örebro

FÖLJ IMENELLA:
https://www.instagram.com/imenella._/
https://www.facebook.com/officialimenella

Ämnen

Kontakter

Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige