Gå direkt till innehåll
Ison & Fille släpper nya singeln ”Vinnare” feat. Cherrie och Imenella samt releasedatum för kommande album + åker ut på vårturné!

Pressmeddelande -

Ison & Fille släpper nya singeln ”Vinnare” feat. Cherrie och Imenella samt releasedatum för kommande album + åker ut på vårturné!

LYSSNA: https://IsonFille.lnk.to/Vinnare

I december förra året fick Sverige ta emot nyheten att Ison & Fille var tillbaka med ny musik! Pengar var det första vi fick höra från duon, en låt om pengars makt över människor. Nu fortsätter de med att släppa singeln Vinnare feat. Cherrie och Imenella.

’Vinnare’ handlar om att stå som vinnare, där man befinner sig i livet och som den man är, oavsett förutsättningar eller utgångspunkt. Att vara en vinnare ska inte vara något självcentrerat och tävlingsinriktat, utan något inkluderande som inspirerar flera och mera.

Idag står det också klart att Ison & Fille släpper deras sjätte album som har release den 3 maj. I samband med albumreleasen åker de ut på vårturné med start den 14 april – se datum här (fler datum tillkommer):

18 april Katalin, Uppsala
3 maj Vasateatern, Stockholm
4 maj Pustervik, Göteborg
24 maj Slick City, Gävle
25 maj Liljan, Borlänge

Det är alltid en mäktig känsla inför varje nytt albumsläpp, men denna gång är det fem år sen sist och det känns som mycket har hänt sen dess för oss både privat och musikaliskt, så det känns extra fett denna gången att få dela med oss av vad vi jobbat på den senaste tiden.

Vår 15-års-jubileumskonsert för vår debutplatta ”Vår Sida Av Stan” förra hösten i Stockholm kändes både som ett firande men också lite som att sätta punkt för något, ett bra läge att ta en liten paus och nu komma tillbaka med något helt nytt. Att släppa musik och att åka ut och spela live igen i vår känns verkligen som en nystart.

Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte deras debut album Vår sida av stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För evigt (2011) och Länge leve vi (2014). Sistnämnda albumet nominerades till Årets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.

Under alla dessa år har Ison & Fille vunnit Årets Hiphop två gånger i P3 Guld och blivit Grammisnominerade 8 gånger i olika kategorier. De har även gjort flertal turnéer Sverige runt, varit med i TV4s Så Mycket Bättre, spelat i svenska all-star-hiphop-konstellationen Ikväll Är Vi Kungar tillsammans med Petter, Lilla Namo, Rosh, Blen, DJ Sleepy och DJ Taro. Förra året hade de 15-års-jubileum av debutalbumet Vår Sida Av Stan och det firades genom att arrangera en exklusiv utsåld konsert på Vasateatern i Stockholm.

Vinnare feat. Cherrie och Imenella släpps idag den 1 februari via Sony Music. Låten är producerad av Hamed K-One Pirouzpanah.

FÖLJ ISON & FILLE:
https://www.instagram.com/isonfille/
https://www.facebook.com/IsonFille/

Ämnen

Kontakter

Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige