Gå direkt till innehåll
Joel Alme gör musiken till reklamen för Volvo V60

Pressmeddelande -

Joel Alme gör musiken till reklamen för Volvo V60

Snart är det världspremiär för Volvos reklam för nya Volvo V60, där bland andra svenske Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman medverkar.

Men redan nu släpps musiken till reklamen – gjord av en annan Joel. Till reklamfilmen hörs nämligen en nyinspelad version av låten ”If you got somebody waiting”, skriven och framförd av Göteborgsfödde artisten Joel Alme.

Låten släpptes ursprungligen för albumet ”Waiting for the bells” från 2010. I den nya versionen, speciellt framtagen för Volvos reklamfilm, är den en mer avskalad, akustisk version av originalet.

-Jag skrev låten för att jag var så trött på alla som romantiserade omöjlig kärlek. Det finns inget tryggare än att veta att det finns någon annan som bryr sig om dig. Man behöver andra människor som betyder något och man behöver tillhöra något, säger Joel Alme om låten ”If you got somebody waiting.”
Låten är släppt idag.

Låten framförs i flera versioner, akustisk och med sång, i kampanjen som består av en serie känslosamma kortfilmer där verkliga familjer medverkar i personliga situationer.

”Med kampanjen vill vi säga att oavsett vem du är och vem du valt att leva ditt liv med, så skyddar Volvo det som är viktigt för dig. Vi tycker att Joel Almes känslosamma låt passar väldigt bra in och vi är väldigt glada över samarbetet”, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.åendekölkö till var och en att definiera vad en familj är. Det kan vara en grupp vänner, samkönade par med barn, ensamsttions co

Bland de medverkande i kampanjen märks flera kända ansikten, inte minst svenske Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman med frun Cleo. Dessutom journalisten Amie Bramme Sey med sambo och barn, samt tvillingsystrarna Elizabeth och Victoria Lejonhjärta.

Under åren har Volvo Cars samarbetat med en mängd framstående, svenska artister, som specialskrivit eller gjort nytolkningar av låtar till Volvos reklamfilmer. Bland de mest uppmärksammade är Zlatan Ibrahimovics tolkning av svenska nationalsången, Amanda Bergmans version av klassikern ”Vintersaga” och Aviciis ”Feeling good”.

Inför årets nationaldag släppte Volvo Cars därför spellistan ”MadeBySweden” på Spotify, innehållande alla 15 låtar som använts i reklamen sedan 2013.

Spellistan på Spotify går att nå genom dessa länkar och där finns även Joel Almes låt ”If you got somebody waiting”:

Spellistelänk

Inbäddningskod:

Mer fakta: Senaste åren har flera svenska kända ansikten förekommit i Volvos reklamfilmer med benämningen ”Made by Sweden”. Förutom de uppmärksammade filmerna med Zlatan Ibrahimovic har artister som Robyn och Avicii varit med, samt idrottspersonligheter som Emma Green och Börje Salming. Denna gång är det flera kända, svenska personer som är med i serien av korta filmer, som visas på TV och i sociala medier över hela Europa.

Ämnen

Kontakter

Petra Åkesson

PR-ansvarig 070-7520588

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige