Gå direkt till innehåll
Joel Alme släpper idag det uppmärksammade albumet ”Bort bort bort”

Pressmeddelande -

Joel Alme släpper idag det uppmärksammade albumet ”Bort bort bort”

Joel Almes nya album ”Bort bort bort” är en fortsättning på ”Flyktligan" som släpptes 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.

Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen.
Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills.

Lyssna på "Bort bort bort" här

Joel Alme live i höst:

Fredag 25/10 Stockholm, Slaktkyrkan (UTSÅLT)
Lördag 26/10 Stockholm, Slaktkyrkan (UTSÅLT)
Söndag 27/10 Stockholm, Slaktkyrkan
Torsdag 31/10 Göteborg, Pustervik
Fredag 1/11 Göteborg, Pustervik (UTSÅLT)
Lördag 2/11 Göteborg, Pustervik

Kort om Joel Alme:
2008 släppte Joel Alme sitt kritikerrosade debutalbum "A Master of Ceremonies" (Sincerely Yours), följt av "Waiting for the Bells" (2010), "A Tender Trap" (2012) och ”Flyktligan” (2015) (Razzia Records).Han har skrivit "Snart skiner Poseidon" som blev fotbollsklubben IFK Göteborgs nya inmarschlåt efter flera decennier med "Heja Blåvitt”.

Flera av Joel Almes tidigare engelskspråkiga låtar har också hörts i olika sammanhang, som indiefilmen "Happy Christmas" (2015) – med Lena Dunham och Anna Kendrick i huvudrollerna – som premiärvisades på Sundance och nominerades till ett av jurypriserna.

Joel Alme fick mycket uppmärksamhet när han medverkade i SVT:s Jills Veranda och leverade ett av produktionens bästa program, då han bl.a. besökte ett fängelse i Nashville.

Albumet ”Flyktligan” (2015) var hans första skiva på svenska, fick fantastiskt fina recensioner och Grammisnominerades för sina texter och i kategorin rock. Det var en djupt personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj, en släktkrönika och en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten.

Våren 2018 gjorde han en nyinspelning av sin låt ”If you got somebody waiting” som användes i Volvo-reklamen där bland andra Joel Kinnaman medverkade. 

Göteborgs-Posten: Recension (4 av 5)
TV4 Nyhetsmorgon:Intervju + akustisk version av singeln ”Jag kommer inte undan”
DN Kultur: Omslagsintervju
GP: Omslagsintervju
TT Nyhetsbyrån: Intervju
ETC Göteborg: Omslagsintervju
SR Kulturnytt:Intervju
Arbetaren: Intervju
Djungeltrumman: Intervju
Mitt i Stockholm: Intervju

Ämnen

Kontakter

Ebba Lindqvist

Ebba Lindqvist PR 0704803300

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige