Gå direkt till innehåll
Micke Hagerman
Micke Hagerman

Pressmeddelande -

​Micke Hagerman ny Head of A&R på Sony Music

Nyligen blev det klart att Micke Hagerman kommer tillträda rollen som ny Head of A&R på Sony Music.

Micke kommer närmast från managementbolaget Bud Fox, där han även var delägare och representerade artister så som Amanda Jenssen, kent, Petra Marklund, Tove Styrke med flera. Parallellt med sina managementuppdrag har Micke varit med och startat upp diverse TV-format (Idol, Så Mycket Bättre, Dansbandskampen, Körslaget med flera). Micke startade sin karriär på skivbolagssidan som Label Manager/A&R på BMG.

- Jag är otroligt glad över att Micke har valt att komma till oss på Sony Music. Under de senaste åren har vi byggt upp ett fantastiskt roster av artister med bredd och kvalitet vilket har resulterat i framgångar på både den svenska - och allt oftare även den internationella marknaden. Med Mickes erfarenhet och succéer inom flera delar av branschen är jag säker på att vi kan ta nästa steg i bolagets A&R-arbete, där kombinationen av att hitta nya talanger och långsiktig artistutveckling är viktigare än någonsin, säger Mark Dennis, VD på Sony Music.

- Efter att ha jobbat som manager åt artister och låtskrivare under 15 år så känns det här som ett nytt, utmanande och spännande steg. Mark har byggt ett fantastiskt och kreativt team på Sony som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Micke Hagerman.

Micke Hagermans Bud Fox Management-partner och delägare, Filip Wilén, kommer att driva bolaget vidare. Micke Hagerman kommer att tillträda sin roll på Sony Music efter årsskiftet.

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige