Gå direkt till innehåll
Paul Simon släpper nytt album, In The Blue Light, 7 september

Pressmeddelande -

Paul Simon släpper nytt album, In The Blue Light, 7 september

Med ikoniska samarbeten och fräscha arrangemang återbesöker Paul Simon tio av hans personliga favoritlåtar från hans betydande repertoar.

”Det här albumet består av låtar som jag trodde var nästan rätt eller som var udda nog att bli förbisedda första gången. Att göra om arrangemang, harmoniska strukturer och texter som inte var tydliga nog gav mig tid att reda ut i mitt eget huvud vad det var jag verkligen ville säga eller inse vad jag tänkte och göra det mer lättförståeligt,” säger Paul Simon.

Den legendariska låtskrivaren och artisten Paul Simon släpper sitt 14:e album In The Blue Light 7 september. Producerat av Simon själv och Roy Halee, som jobbat ihop sedan 60-talet, besöks plattan av en rad musiker så som jazzikonerna Wynton Marsalis, Bill Frisell, Jack DeJohnette och Steve Gadd för att ge fräscha perspektiv på tio av Simons favoritlåtar genom tiderna.

”Det är ovanligt för en artist att ha möjligheten att återbesöka tidigare verk och se över dem och till och med förändra delar av originalet,” säger Paul Simon. ”Lyckligtvis gav detta mig också den fantastiska gåvan att spela tillsammans med en mycket speciell grupp av musiker, varav de flesta jag inte hade spelat in med innan. Jag hoppas att de som lyssnar kommer tycka att låtarna känns uppdaterade, som ett nytt lager färg på vägarna i ett gammalt familjehem.”

Paul Simon är medlem i Songwriters Hall of Fame och har blivit invald i Rock ’n’ Roll Hall of Fame, både som medlem i Simon & Garfunkel och som soloartist. 2003 fick han en Grammy Lifetime Achievement Award för hans roll i Simon & Garfunkel och 2012 tog han emot det prestigefulla Polar Music Prize tillsammans med cellisten Yo-Yo Ma.

Följ Paul Simon
Hemsida
Facebook
Spotify

Ämnen

Kontakter

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige