Gå direkt till innehåll
Peter Jöback släpper musiken från filmen ”Jag kommer hem igen till jul”

Pressmeddelande -

Peter Jöback släpper musiken från filmen ”Jag kommer hem igen till jul”

Peter Jöbacks julalbum ”Jag kommer hem igen till jul" är ett av Sveriges mest sålda julalbum genom tiderna med över 600 000 sålda exemplar och har blivit en modern klassiker i den svenska julen.

Julen kommer tidigt i år, redan idag omfamnar vi julen 2019 med de nyinspelade låtarna "Jag tror på dig" - Peters version av Bob Dylans ”I Believe In You”, ”Jag kommer hem igen till jul” - den nya versionen producerad av Tobias Fröberg samt den helt nyskrivna låten "När natt flyr" skriven av Peter Jöback, Tobias Fröberg, Ulf Schagerström och Kathryn Williams.

Dessa nya och nyinspelade låtar berikar det svenska historiska julalbumet, som även har fått namnge årets stora julfilm - "Jag kommer hem igen till jul”, där de nya låtarna har en självklar plats i filmens hjärta.

"Jag kommer hem igen till jul" är baserad på en idé av Peter Jöback och regisserad av Ella Lemhagen. I rollerna ser vi förutom Peter Jöback själv; Suzanne Reuter, Johannes Bah Kuhnke, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist och Rennie Mirro.

- Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia och utvecklad vidare till en spelfilm. Filmen ska både underhålla med humorn och musiken men tar också upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och bära den som en krona på huvudet. Säger Peter Jöback

Du lyssnar på de nya låtarna till ”Jag kommer hem igen till jul” här och ikväll är det premiär för julens stora film med samma namn.
God jul, redan idag!

@peterjoback
facebook.com/peterjoback/
peterjoback.se
Lyssna

Ämnen

Kontakter

Petra Åkesson

PR-ansvarig 070-7520588

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige