Gå direkt till innehåll
​Shout Out Louds släpper nya singeln ”Up The Hill”

Pressmeddelande -

​Shout Out Louds släpper nya singeln ”Up The Hill”

Idag den 9 november rundar Shout Out Louds av deras 2018 med att släppa nya singeln ”Up The Hill” tillsammans med en musikvideo(gjord av Shout Out Louds bassist Ted Malmros, baserat på filmmaterial från bandets två senaste år, från inspelningen av albumet ”Ease My Mind” till turnerande världen över.

LYSSNA: https://ShoutOutLouds.lnk.to/UpTheHill
KOLLA: https://ShoutOutLouds.lnk.to/UpTheHillVideo

Bandet hälsar följande:

Man känner sig ju ibland lite som orkestern som spelade på medan skeppet sjönk. Men så kommer en älskad låt ur högtalarna och allt känns lite bättre, för ett ögonblick. Året som gick la vi på att kvacksalva oss runt världen med den där flyktiga känslan som handelsvara, den var temat för "Ease My Mind" och vi kände att den trots allt var välförtjänt i vår kaosiga nutid. Men just i det här nuet är det också hög tid att skärpa till sig, vara rak och försöka skaka fram lite extra ork och mod. Vi behöver väl inte säga mer än så, det finns många oredor i behov av kämpar där ute och det är upp till oss alla att fundera ut var behovet av just oss är som störst.

Vi behövs alla, och de älskade låtarna finns alltid där när vi längtar som mest efter en stunds vila. Vi lovade er en liten souvenir till nästa gång vi dyker upp, här är den.

Ta hand om er och det ni håller kärt så hörs vi snart igen.

/ Shout Out Louds

Efter detta singelsläpp så kommer bandet att börja skriva på ett nytt album.

I våras, inför bandets Europaturné, släpptes singeln ”In New Europe”, som var en helt ny låt efter att de i höstas förra året släppte deras femte studioalbum ”Ease My Mind”. Under hösten 2017 var bandet ute på stor turné med över 45 datum i USA och Europa.

”Up The Hill” släpps idag den 9 november via Sony Music.Låten är producerad av Hyena (Elias, Janice mfl).

Om Shout Out Louds:
Shout Out Louds fick tidigt en internationell fanbase med deras kritikerrosade debutalbum”Howl Howl Gaff Gaff” och har turnerat världen över sen dess. Både som headline, och som support till band som Kings of Leon och The Strokes. De har spelat på några av de största internationella festivalerna, som Coachella ett flertal gånger med deras indie-hits som ”Tonight I Have To Leave It” och ”Impossible”. De har även spelat på stora amerikanska TV-talkshows, som Letterman och ”The Tonight Show”.

FÖLJ SHOUT OUT LOUDS:
https://www.facebook.com/Shoutoutlouds/
https://www.instagram.com/shoutoutloudsofficial/

Ämnen

Kontakter

Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige