Gå direkt till innehåll
Södra Station är tillbaka med nya singeln "Feg"

Pressmeddelande -

Södra Station är tillbaka med nya singeln "Feg"

LYSSNA: https://SodraStation.lnk.to/Feg

Södra Station är tillbaka med nya singeln "Feg",  en samtidsskildring om svårigheter med relationer och tillfälliga förbindelser i sann Södra-Stationsk anda.

Det här säger de själva om låten:

"Feg handlar om Tinder-eran som vi lever i idag och att de allra flesta har commitment issues. Man kanske träffar någon man gillar och som gillar en själv, men personen i fråga tänker att det alltid finns någon bättre runt hörnet. Gräset är alltid grönare på andra sidan. Så personen vågar inte ”commita” men vill heller inte lämna, och därför håller kvar en i ett ständigt ovetande och undrande. Sen känner man sig sårad och utnyttjad tills man finner sig själv med samma velande beteende, precis som det som nyss sårade en, fast med någon helt annan. Resultatet blir att alla är rädda att släppa in någon på djupet i rädsla av att antingen bli sårad eller att själv såra. Låten är även skriven tillsammans med artisten och låtskrivaren Nadja Evelina." 

”Feg” släpps idag den 16 mars via Sony Music.

Södra Station är en Stockholmsbaserad trio som skriver melankolisk pop på svenska. Allting började i en studentkorridor i Örnsköldsvik där de tre bandmedlemmarna Nirob Islam, Fredrik Danielson och Sara Hjellström fann varandra och började skriva musik tillsammans. Deras debutsingel '5 000 volt' släpptes 2016 och följdes av singlarna 'Glad Då' och 'Hatar att jag saknar dig' och i slutet av 2016 släppte de debut-EP:n 'Från början till'. Sommaren 2017 kom andra EP:n 'Bastugatan'. 

Förutom framgångarna med bandet Södra Station, så är dem låtskrivare bakom bl. a. superhittarna ”The Ocean” av Mike Perry och Shy Martin, Kygo ft. Ellie Goulding med ”First time” samt The Chainsmokers låt ”All We Know” (Nirob & Sara) som gick in på Billboards Hot 100-lista. 

https://www.facebook.com/sodrastationmusic/
https://www.instagram.com/Sodra.station/

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige