Gå direkt till innehåll
Stjärnlåtskrivaren Nea debuterar med singeln ”Some Say”

Pressmeddelande -

Stjärnlåtskrivaren Nea debuterar med singeln ”Some Say”

Låtskrivaren Linnea ”Nea” Södahl har de senaste fem åren ingått i den landslagstrupp som definierat svensk popmusik. Idag släpper hon sin debutsingel ”Some Say” med tillhörande musikvideo.

Lyssna: https://Nea.lnk.to/SomeSay

Nea föddes i Sydafrika där hennes föräldrar levde undercover för att vara med och bekämpa dåtidens Apartheidsystem. Senare uppvuxen i Alingsås har musiken ständigt varit en stor del av hennes liv, och hon har redan skrivit in sig i pophistorien som låtskrivare. Ur segerraden: En miljard streams, som medskapare till Zara Larssons "Lush Life", "Don't Worry Bout Me" och "TG4M". Vidare: Skott, Maggie Lindemann, Tinie Tempah, Grey, Axwell, Tove Styrke och Sabina Ddumbas ”Conversation”.

Nu släpper Nea egen musik, främst för att hon vill ge ett hem till de låtar som inte matchar någon annan artist. De som är mest personliga för henne.

”Some Say” som är skriven av Nea och tyska producentteamet Hitimpulse handlar om en längtan efter den stora villkorslösa kärleken. Nea berättar: Vi skrev låten efter en konversation med en vän till oss. Han är gay och kär i sin vän, men vännen är i en straight relation. Låten handlar om kärlek som du inte kan uppnå men ändå inte kan ge upp på. "

Musikvideon, inspelad i Barcelona, är regisserad av Leo Adef och redigerad av Pau Luzón (Rosalía's "Milionària + Dio $ No $ Libre Del Dinero" musikvideo). Nea om processen: ”Vi ville göra musikvideon så äkta som möjligt, så vi castade riktiga par istället för skådespelare. Jag tror det lyser igenom i videon att deras kärlek är ärlig och att deras berättelser för att komma till den kärleken är verkliga.” 

Följ Nea: https://www.instagram.com/neasongs
      

Ämnen

Kontakter

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige