Gå direkt till innehåll
​Svenska Brother Leo släpper “Strangers On An Island” – producerad av Fatboy Slim

Pressmeddelande -

​Svenska Brother Leo släpper “Strangers On An Island” – producerad av Fatboy Slim

Efter fyra års tystnad är Ola tillbaka, med nytt namn, nya samarbeten och ny musik. Idag, 27 juli, släpper han första singeln “Strangers On An Island” under artistnamnet Brother Leo. "Namnet kommer från en återkommande dröm jag hade när jag växte upp. I drömmen hade jag en tvillingbror som hette Leo som var fri, orädd och hade superkrafter. Precis som jag vill förhålla mig till musiken.” Låten släpps via Columbia Records i London är en lekfull kritik av samtiden och viljan att fly den.

Strangers On An Island” är producerad av den brittiska dansmusiklegenden Fatboy Slim. Om samarbetet berättar Brother Leo: ”Demon till låten nådde Fatboy Slim som frågade om han fick producera den. Jag har länge varit ett fan så det känns så klart sjukt stort att ha fått göra musik med honom.” Senast Fatboy Slim producerade åt någon annan än sig själv var för bandet Blur år 2011.

Efter sin medverkan i Idol 2005 hade Ola stora framgångar med singel-ettor, fyra album, Grammis- och Rockbjörnen-nomineringar, intensivt turnérande både i och utanför Sverige och efter att ha släppt två av albumen på egna skivbolaget Oliniho Records blev det tyst. "Jag hade kört helt slut på mig själv och behövde stanna upp och reflektera, det var en tid då jag var osäker på om jag ens ville fortsätta med musiken”, konstaterar han. Pausen gav så småningom ny energi och inspirationen började successivt komma tillbaka. Han började skriva igen, men nu enbart åt andra artister. Trodde han.

Några låtar som han behållit för sig själv spelade han till slut upp för vännen, tillika A&R:n, Julius Petersson som utan att berätta skickade ut låtarna till några utvalda nyckelpersoner i musikbranschen världen över. Responsen var överväldigande och ledde till anbud från flera av de stora skivbolagen på båda sidorna av Atlanten.

"Det enda jag visste var att om jag skulle göra det här igen så behövde jag skapa något som kändes helt nytt för mig. En plats där jag kunde känna mig fri att upptäcka, experimentera och utforska nya sidor av mig själv. Som Brother Leo utmanar jag mig själv, både som artist och låtskrivare, på ett sätt som jag inte kunnat, eller varit redo för tidigare. På ett sätt kan jag vara ännu mer mig själv".

Det nya skivkontraktet i England har gjort att Brother Leo spenderar en majoritet av sin tid i London för att jobba på sitt kommande album. Fler spännande samarbeten och storslagna poplåtar väntar.

Idag släpps också videon till ”Strangers On An Island” som är regisserad av Mary Clerté. NME premiärspelade videon och du ser den här -


Mer Brother Leo 
Hemsida
Instagram
Facebook
Twitter
Spotify

Ämnen

Kontakter

Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55

Relaterat innehåll

Sony Music Entertainment Sweden

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.
Sony Music Sverige representerar bland annat etiketterna: Columbia, Epic, RCA, Legacy, Arista, Jive, Syco Music och Svedala; och har också nära samarbete med bolagen Gain, Family Tree, Baba Recordings och Hemmalaget.

Sony Music Entertainment Sweden
Postadress: Katarinavägen 9. Besöksadress och bud: Stadsgården 6, våning 9.
116 45 Stockholm
Sverige