Pressmeddelande -

Dolores Haze släpper idag sitt andra album Play Hard Fuck Hard Love Hard!

Några av medlemmarna i Dolores Haze gick fortfarande i gymnasiet när de släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”The Haze is Forever”, tilldelades ”Årets Rock” på P3 Guld och var förband åt Iggy Pop. Tre år senare är bandet aktuella med sitt andra album Play Hard Fuck Hard Love Hard och mycket har hänt på vägen. Bandet blev en medlem mindre när Groovy Fuck slutade och flyttade till en alpackafarm. Med på albumet är den sista låt Groovy Fuck skrev innan hon lämnade bandet, ”I Never Saw This Coming”. Bandet har producerat om låten och skrivit en till vers som ett fint avslut på deras tid som rockstjärnor tillsammans.

Lyssna på albumet Play Hard Fuck Hard Love Hard här. 

Tre spår från albumet är släppt sedan tidigare. Lagom till sommaren släppte bandet singeln ”Banana” som ett svar till oönskade dickpicks vilket fick Youtubetrollen att vakna samtidigt som SVTs nyhetsredaktion övade på banandansen i sändning. Inför bandets spelning på Statement släpptes singel nummer två, "Play Hard Fuck Hard Love Hard", och nu senast släpptes ”FLIP”.

Nedan har bandet har beskrivit varje låt med egna ord:

Ltd. Edition Bichon Frisé
En gång var det en jättesnygg kille som hette Hugo som spillde rödvin på en tjej som hade på sig vita byxor. Men ingen kunde bli arg på Hugo för han var så snygg, så alla sa bara ”Åh men det är lugnt Hugo!”. Så en Bichon Frisé är en metafor för en person som är så snygg att man inte kan bli arg på dom. Låten handlar om det. Den handlar också om att rasta hunden.

Play Hard Fuck Hard Love Hard
Titelspåret på skivan handlar om att festa mycket och destruktivt. Leta efter kärlek på helt fel ställen, bli kär i fel personer och älska dem för mycket för sitt eget bästa.

FLIP
När man förfestar länge med sina bästa kompisar, är skitsnygg och mår jättebra, dansar på klubben till 6 på morgonen.

The Final Show
När man är i ett förhållande och man vet att det kommer att gå sönder, men man håller desperat fast vid idén om att det en dag ska bli bättre.

Suck On My Ego
När vår producent Lil Pz träffade Groovy Nickz för första gången tyckte han att hon var en sån diva så han började sjunga ’her spirit’s so high i’m getting vertigo’. Hon tyckte det var så kul och skrev en låt om det. Lil Pz vägrade låta henne sjunga om uttalet på ”Canada Goose” för han tyckte att det lät så svenskt och coolt.

I Never Saw This Coming
Groovy Fuck skrev texten strax innan hon lämnade Dolores Haze. Den handlar om den oglammiga sidan av musikbranschen, med stress, press och hårt arbete.

Banana
En anti-dick-pic låt vi skrev på kul och gjorde en video till. Den upprörde jättemånga små gulliga trollisar på YouTube och den fick jättemånga tummen ner och ”cringe”- kommentarer. :D Born to provoke :)

Watch It Burn
Känslan efter ett breakup när allting bara rasar, man känner sig desperat och patetisk, tror att man kommer dö och aldrig mer bli kär igen. Knyter ihop temat på skivan och bereder väg för nästa era av DH :))

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604

Relaterat innehåll