Skip to main content

​Malmö Stad väljer Axiells digitala skolbibliotek för modernt lärande

Press release   •   Feb 21, 2017 08:49 UTC

Malmö Stad investerar för att säkerställa att kommunens mål för lärande och läsande realiseras, och väljer nu Welib, ett digitalt och molnbaserat skolbibliotek från Axiell Education, till sina 50 000 elever. Behovet att lärare och elever ska kunna hitta relevant information som matchar de krav som ställs i skolan har ökat. För att fortsätta att erbjuda alla elever en bra plattform och realisera läsmålen har Malmö Stad bestämt sig för att satsa på ett skolbibliotek med fokus på modernt lärande.


Bibliotekslösningen WeLib från Axiell Education erbjuder verktyg för såväl pedagoger och skolbibliotekarier som elever. Eleverna kan bygga upp ett personligt läsrum och betygsätta, recensera och dela med sig av sina favoritböcker till vänner. På så sätt kan eleverna aktivt ta ansvar för sina egna uppsatta läsmål och engageras i sin läsning. Lärare kan enkelt skapa ämnesrelevanta samlingar och koppla dessa mot specifika innehåll i kursplanerna för respektive årskurs och ämne.


– Att skolan kan jobba ämnesövergripande och med läroplanen som grund är lika viktigt som att enkelt kunna hitta alla de resurser och digitala verktyg som finns tillgängliga för skolan. Här fyller skolbiblioteket en viktig funktion för att säkerställa likvärdigheten, säger Eva Houltzén, vd Axiell Education.– Vi är glada att Malmö väljer att satsa på skolbibliotek. Läsande ska vara lustfyllt och WeLib fungerar som en social plattform för läsande. Utöver det är läsande den centrala grunden för inlärning och är därför något som eleverna har nytta av genom hela livet, fortsätter Eva Houltzén.

Med avtalet för Malmö Stad så har nu 15 % av Sveriges elever WeLib som skolbibliotekslösning från Axiell Education. Stockholms Stad, Linköpings kommun, Trollhättan kommun är bland de kommuner som har valt att implementera ett skolbibliotek för modernt lärande.

Axiell Group Axiell utvecklar, i nära samarbete med kunder i över 55 länder, tekniskt avancerade och innovativa lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter. Över 3000 biblioteksorganisationer med flera tusen bibliotek använder Axiells bibliotekssystem och Axiell Arena, verktyget för det virtuella biblioteket. Axiells system för arkiv och museum används av över 3400 kunder i världen. Mer än 3 000 skolor använder Axiells system. Axiell Group, med huvudkontor i Lund, har 310 medarbetare som arbetar från 26 kontor i Sverige, Abu Dhabi, Australien, Danmark, Finland, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland och USA. Tillsammans utgör vi ett av världens största företag inom dessa sektorer.

Läs mer om Axiell på www.axiell.com

Läs mer om Axiell Education på www.axielleducation.com 

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.