Skip to main content

FACOM geeft mobiel krimpgereedschap een upgrade

Press release   •   Nov 18, 2016 09:29 CET

krimpgereedschap
  • Vervanging voor succesvol mobiel krimpgereedschap nu nog gebruiksvriendelijker
  • Betrouwbare en duurzame constructie voor een lange levensduur
  • Uitzonderlijk eenvoudig mechanisme om matrijzen te wisselen
  • Kan verschillende aansluitingen krimpen, zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde
  • Uitgebreid assortiment matrijzen plus elektriciteitskits en industriële kits beschikbaar

Mechelen, november 2016 – FACOM heeft een upgrade gelanceerd voor zijn succesvolle mobiele krimpgereedschap om zijn leiderspositie op het vlak van kwaliteitsgereedschap voor elektriciens te verstevigen.

Dit flexibele gereedschap is nu nog gebruiksvriendelijker, duurzamer, betrouwbaarder en kostenefficiënter en omvat een innovatief krimpmechanisme met een volledige zichtbaarheid van het krimpproces. Bovendien zijn de sterke handgrepen met antislip speciaal gevormd zodat de gebruiker minimale inspanningen moet leveren, waardoor het gereedschap zowel met één als met twee handen kan worden gebruikt.

Dit robuuste en betrouwbare gereedschap is essentieel voor elektriciens en verschillende industriële beroepen waar elektrische bedrading een rol speelt bij de dagelijkse toepassingen. Het levert consistente en nauwkeurige prestaties met een parallelslag en heeft een palmechanisme om zeker een volledige krimpcyclus te kunnen uitvoeren.

Met de gemakkelijk toegankelijke ontgrendelingsfunctie kunnen de verschillende krimpmatrijzen snel, eenvoudig en zonder extra gereedschap gewisseld worden voor veel verschillende aansluitingsmaten, zowel geïsoleerd als niet-geïsoleerd. Het snelkoppelings-/ontgrendelingsmechanisme heeft als extra voordeel dat de gebruiker veel tijd bespaart als hij of zij met veel verschillende aansluitingen en matrijzen werkt.

Dankzij de ingebouwde afgelijnde ergonomische handgreep is het mobiele krimpgereedschap van FACOM extreem comfortabel in gebruik, vooral bij repetitieve of terugkerende taken en is het ook makkelijker met één hand te gebruiken wanneer dat nodig is.

Voor extra praktisch gebruiksgemak worden de krimpmatrijzen van FACOM per twee samengehouden en zijn ze gemakkelijk draagbaar doordat ze kleiner en lichter zijn. Bovendien is het type krimpmatrijs volledig zichtbaar voor de gebruiker zonder dat deze uit het gereedschap gehaald hoeft te worden. Zo weet de gebruiker altijd dat de juiste matrijs gebruikt wordt en dat deze goed vastzit en klaar is voor gebruik.

Naast het afzonderlijke mobiele krimpgereedschap worden er twee zeer handige professionele kits uitgebracht bij de lancering – een elektricienkit (819810) met het hoofdgereedschap (821416) plus vier matrijzensets, striptang Swingo (793936) en Pressmaster/Jivaro en een industriële kit (819832) bestaande uit mobiel krimpgereedschap met vier matrijzen van FACOM voor industriële toepassingen.

Inge De Cuyper, productmanager bij FACOM voor de groep Stanley Black & Decker: “Elektriciens, industriële professionals en iedereen die vaak met elektrische bedrading te maken krijgt, zal dit nieuwe mobiele krimpgereedschap met open armen verwelkomen. Het is niet alleen compact en gebruiksvriendelijk, maar ook zeer betrouwbaar en duurzaam, met een uitgebreide keuze aan matrijzen voor bijna alle mogelijke elektrische toepassingen. Er zijn ook geen verschillende stukken gereedschap meer nodig voor verschillende toepassingen. Dankzij het uitgebreide assortiment krimpmatrijsopties van FACOM kan de gebruiker alle essentiële matrijzen voor gewone klussen selecteren en ze in één gepersonaliseerde, praktische kit bewaren.”

FACOM 821416 Mobiel krimpgereedschap – voordelen:

  • Krimpsysteem met palmechanisme voor perfecte resultaten, met ontgrendelingsoptie
  • Krimpmatrijzen kunnen zeer eenvoudig gewisseld worden
  • De matrijzen worden met pennen stevig op hun plaats gehouden nadat ze geplaatst zijn
  • Geen krimpsterkteafstelling vereist

Ga voor meer informatie over FACOM of over plaatselijke groothandels naar www.FACOM.com

Referenties:

FACOM 821416 – mobiel krimpgereedschap

FACOM 821463 – matrijs geïsoleerd groen-geel

FACOM 819810 – elektricienkit

FACOM 819392 – industriële kit

FACOM 821461 – matrijs voor uiteindes van 0,5-10mm

FACOM 821462 – matrijs geïsoleerd rood-blauw

FACOM 821466 – matrijs met gedraaide pennen 0,14 - 4,0 mm²

FACOM 821469 – matrijs voor niet-geïsoleerde aansluitingen van 0,35 - 2,5mm²

Contactpersoon pers:

Annabelle Pauwels - +32 (0)15 473 771 – annabelle.pauwels@sbdinc.com

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.