Skip to main content

FACOM haalt de druk van de ketel op het vlak van verbindingen met de eerste draadloze kabelbindtang ter wereld

Press Release   •   Feb 29, 2016 17:17 CET

Mechelen, februari 2016 – FACOM heeft de eerste automatische draadloze kabelbindertangen ter wereld voor productietoepassingen in de ruimtesector en de auto-industrie gelanceerd. Het lichte, stille gereedschap met laag trillingsniveau (CL3.CTB50 en CL3.CTB120) is ontworpen om de productiviteit te verhogen door de fysieke vereisten en het risico op letsels, die verbonden zijn aan het repetitief vastklemmen van kabels en plastic kabelbinders, beduidend te verlagen.

Het duurzame, ergonomische en compacte toestel in composiet weegt minder dan 900g inclusief batterij en heeft een lange neus. Zo kunnen gebruikers makkelijk in kleine ruimtes, die met kortere en handmatige producten of luchttangen vaak niet bereikbaar zijn. Dankzij de roterende kop kan de innovatieve, draadloze FACOM-kabelbindtang bovendien aangepast worden voor linkshandig of rechtshandig gebruik, wat extra comfort biedt en de spanning op de pols bij herhaald gebruik verlicht.

Het uiterst nauwkeurige blad kan per uur tot 400 kabelbinders (van 2,4mm tot 7,6mm breed) doorknippen en bevestigen en 3.200x per laadbeurt bij een maximale aanhaalsterkte en gedurende een werkdag van acht uur. De draadloze kabelbindtang biedt de keuze uit 8 verschillende koppelinstellingen*, met de mogelijkheid om de voorkeurspositie te vergrendelen. Zo kan er een consistente en optimale spanning geleverd worden met de doeltoepassing**. Voor de veiligheid van de gebruiker en om schade door vreemde voorwerpen (FOD of Foreign Object Damage) te voorkomen, blijft overtollig materiaal in de neus zitten nadat het afgeknipt is tot de gebruiker het afvoert door de trekker los te laten.

De draadloze FACOM-kabelbindtang is uitgerust met verschillende handige accessoires. Een riem met een holster links en rechts biedt meer gemak en is makkelijker te dragen wanneer het gereedschap gebruikt wordt. De schokbestendige FACOM-opbergkoffer met inschuifbare telescopische handgreep en ontluchtingsventiel beschermt de tang tijdens opslag en transport tegen schade, stof en waterinsijpeling.

“De draadloze FACOM-kabelbindertang is ontstaan om het probleem van productiegebruikers met Repititive Strain Injury en musculoskeletale aandoeningen door herhaaldelijk gebruik van handmatig of pneumatisch gereedschap bij het aanbrengen van kabelbinders op te lossen. Het nieuwste ultralichte, stille en duurzame productgamma is gemaakt om professionele gebruikers te ontlasten van de grote druk die op hun spieren en gewrichten wordt uitgeoefend. Daardoor wordt het proces om plastic kabelbinders gedurende lange tijd door te snijden en aan te halen snel, nauwkeurig en moeiteloos. Aan de band is er te allen tijde een maximaal comfort, een maximale veiligheid en een maximale productiviteit," zegt Paul Samms, productmanager van de FACOM Group voor de groep Stanley Black & Decker.

Belangrijkste kenmerken:

  • Licht (minder dan 900g inclusief batterij), duurzaam en smal composiet
  • Lange neus biedt toegang tot kleine ruimtes
  • Acht verschillende instellingen leveren een consistent koppel en een consistente kwaliteit voor het model CL3.CTB50 met vergrendeling voor de bediener van de productielijn
  • Twee verschillende instellingen leveren een consistent koppel en een consistente kwaliteit voor het model CL3.CTB120 met vergrendeling voor de bediener van de productielijn
  • Gecontroleerde afvoer van binderuiteindes om schade door vreemde voorwerpen te voorkomen
  • Voor gebruik met plastic kabelbinders van 2,4mm tot 7,6mm breed
  • Kan op acht uur tijd tot 3200 kabelbinders samenbinden
  • Fluisterstille werking met laag trillingsniveau (0,06m/s2)

Ga voor meer informatie over FACOM of om een plaatselijke groothandel te vinden naar www.FACOM.com

* Alleen model CL3.CTB50. De CL3.CTB120 heeft twee verschillende koppelposities met een vergrendeling voor de bediener van de productielijn.

**Een klantenvalidatiecertificaat met details over de koppelwaarden van het gereedschap en de kop kan afzonderlijk aangekocht worden.

Referenties:

CL3.CTB50: Draadloze FACOM-kabelbindertang voor kabelbinders van 2,4mm tot 4,8mm

CL3.CTB120: Draadloze FACOM-kabelbindertang voor kabelbinders van 4,8mm tot 7,6mm

Contactpersoon pers: Annabelle Pauwels – annabelle.pauwels@sbdinc.com

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

Agree With Privacy Policy