Skip to main content

FACOM lanceert borstelloze draadloze 18V slagmoersleutel met hoog koppel

Press Release   •   Feb 29, 2016 17:14 CET

Mechelen, februari 2016 – FACOM heeft de CL3.CH18SD draadloze 18V slagmoersleutel met hoog koppel en borstelloze technologie gelanceerd. Het gereedschap is ontworpen voor professionals uit de auto-industrie en de industriële sector om veeleisende bevestigingstoepassingen uit te voeren.

Het ergonomische, duurzame en innovatieve product heeft een compacte behuizing en is 17mm korter dan het vorige model, zodat het beter bruikbaar is in kleine ruimtes. De nieuwste 18V slagmoersleutel met hoog koppel wordt aangedreven door een borstelloze motor en een FACOM 5.0Ah 18V lithium-ionbatterij met een hoger vermogen, die compatibel is met alle FACOM-producten van 18V. Het resultaat is extra looptijd en een toonaangevend startkoppel van 1.625Nm. Daarnaast zijn er 3 verschillende snelheden zodat men de snelheid en het koppel optimaal kunnen afstemmen op de specifieke klus.

De slagmoersleutel en het batterijpakket worden meteen glasvezel en robuuste TPE-bovenlaag gemaakt, een combinatie met eenbetere bescherming en weerstand tegen chemicaliën, vet en olie. Deze voorkomt ook dat er krassen of schade aan het werkstuk worden toegebracht. Andere nuttige attributen zijn de smalle handgreep, die extra comfortabel en gebruiksvriendelijk is - vooral met handschoenen aan, een geïntegreerde LED-verlichting op de voet van het gereedschap om kleine ruimtes beter te verlichten en een laadcontrolelamp op de batterij.


De FACOM 18V slagmoersleutel met hoog koppel wordt geleverd met een sterkere en robuustere FACOM ToughSystem Kitbox, die IP65-conform is voor de bescherming van de inhoud tegen waterinsijpeling en stof

“De integratie van een platform voor de FACOM 5.0Ah lithium-ionbatterij en de borstelloze technologie in de compactere draadloze 18V slagmoersleutel met hoog koppel zorgt ervoor dat professionals langer kunnen werken en over een toonaangevend koppel beschikken wanneer ze onderdelen vastzetten. Gebruikers kunnen ook voor het eerst de vereiste hoeveelheid koppel en vermogen wijzigen dankzij de drie verschillende snelheidsstanden. Zo wordt vermeden dat onderdelen gaan vervormen wanneer ze aangehaald of losgemaakt worden", zegt Philip Norris, productmanager van FACOM voor de Stanley Black & Decker-groep.

Belangrijkste kenmerken:

  • Koplengte van 224mm, 17mm korter dan bij het vorige model, om beter in kleine ruimtes te kunnen werken
  • Langere looptijd dankzij BORSTELLOZE motor en een FACOM 5.0Ah 18V lithium-ionbatterij met een hoger vermogen
  • Toonaangevend startkoppel van 1.625Nm
  • Schuifknop met drie snelheidsstanden voor een betere regeling van het koppel en de snelheid
  • Volledig compatibel en duurzamer FACOM ToughSystem Kitbox opslagsysteem

Ga voor meer informatie over FACOM of om een plaatselijke verdeler te vinden naar www.FACOM.com

Referenties:

CL3.CH18SD.

CL3.CH18SP2 (inclusief ToughSystem Kitbox en twee FACOM 5.0Ah 18V lithium-ionbatterijen).

Contactpersoon pers: Annabelle Pauwels - annabelle.pauwels@sbdinc.com

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com

Comments (0)

Add comment

Comment

Agree With Privacy Policy