Skip to main content

FACOM verbetert het aanbod multigriptangen uit de 170A-reeks en breidt het verder uit

Press Release   •   Feb 29, 2016 17:17 CET

Mechelen, februari 2016 – FACOM heeft het aanbod multigriptangen uit de 170A-reeks voor professionals uit de auto-industrie en de industriële sector uitgebreid en verbeterd. De drie nieuwe modellen uit het nieuwste gamma zijn gelanceerd om gebruikers meer torsiekracht, nauwkeurigheid en duurzaamheid te geven wanneer ze kleine en grotere onderdelen aanhalen en losmaken, zoals bouten, schroeven en leidingen.

De multigriptang is in de productievestiging in Laissey, Frankrijk, ontworpen en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen van FACOM. Ze wordt gemaakt in lengtes van 180mm (170A.18), 250mm (170A.25) en 300mm (170A.35) en heeft een innovatief en gepatenteerd tandheugelmechanisme. Deze innovatie is ontworpen om de spelingen en trillingen van de gesmede klinknagel te elimineren. Zo worden de inkepingen beter aangegrepen en zijn er minder blokkeerpunten, zonder dat er tijd verloren gaat bij aanpassingen.

Met acht verschillende standen* kunnen professionals grotere objecten nauwkeuriger en met meer kracht vastnemen. Bovendien geven de zelfaangrijpende tanden op de slijtagebestendige en geharde bekken, een lager risico op wegslippen en zodus letsel voor de gebruiker, vooral op ronde oppervlakken.


De ergonomischere handgrepen met PVC-coating van de nieuwe multigriptangen uit de 170A-reeks zijn gemaakt voor extra comfort en grip bij langdurig gebruik. Daardoor kan er ook meer druk gezet worden bij het aanhalen of losmaken. De handgrepen zijn aan de binnenkant speciaal gevormd om te voorkomen dat de vingers klem gaan zitten in de gesloten stand.

“Het verbeterde gamma multigriptangen uit de 170A-reeks geeft professionals vandaag een uitgebreidere productkeuze. Zo kunnen gebruikers meer taken van verschillende grootte en complexiteit afwerken met meer nauwkeurigheid en draaikracht.Het gereedschap is ontworpen voor extra productiviteit, duurzaamheid en efficiëntie, maar gebruikers halen ook hun voordeel uit de betere veiligheid en het extra comfort wanneer ze met de nieuwe multigriptang werken”, zegt Thomas Fink, de Europese productmanager van FACOM voor de Stanley Black & Decker-groep.

Belangrijkste kenmerken:

  • Drie verschillende lengtes beschikbaar voor kleine en grote toepassingen (180mm, 250mm en 300mm)
  • Verbeterde 250mm 170A.25 versus het bestaande model 170A
  • Gepatenteerd tandheugelmechanisme voor een beter aangrijpen van de inkepingen en minder blokkeringen
  • Groter tandwiel met acht standen*
  • Duurzame gesmede klinknagel elimineert speling en trillingen
  • Zelfaangrijpende tanden op geharde bekken verlagen het risico op slippen en letsel
  • Ergonomischere handgrepen met PVC-coating en intern profiel om klemzitten van de vingers tegen te gaan
  • Ontworpen en geproduceerd bij FACOM’s productievestiging in de Franse stad Laissey

Multigriptangen 170A-reeks in een oogopslag:

SKU Specificatie Waardetype Details
170A.18Lengte [mm] 180
Capaciteit bek [mm] 30
Tandwielstanden [Nr.] 6
Gewicht [g] 220
170A.25 Lengte [mm] 250
Capaciteit bek [mm] 40
Tandwielstanden [Nr.] 8
Gewicht [g] 330
170A.30 Lengte [mm] 300
Capaciteit bekuiteinde [mm] 55
Tandwielstanden [Nr.] 8
Gewicht [g] 650

*alleen modellen 170A.25 en 170A.30.

Ga voor meer informatie over FACOM of om een plaatselijke groothandel te vinden naar www.FACOM.com

Contactpersoon pers: Annabelle Pauwels - annabelle.pauwels@sbdinc.com

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/be/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.