Persbericht -

Mis geen enkel moment: de nieuwe α 58 van Sony

Voor de spontane momenten van het leven – registreer supersnel alle opwindende gebeurtenissen met een nieuwe a 58 camera met verwisselbaar objectief van Sony. De Translucent Mirror-technologie voor supersnelle opnames met snelle, accurate autofocus, is een absolute must om unieke momenten vast te leggen op de gevoelige plaat. Zelfs als je nieuw bent in de fotografie met verwisselbare objectieven, zal je genieten van de beeldkwaliteit die zonder moeite je compacte camera zal overtreffen en van de talrijke functies die je eerder zou verwachten van een veel duurdere reflexcamera.

In het hart van de a 58 bevindt zich een gloednieuwe Exmor APS HD CMOS-sensor met een extreem hoge resolutie van (ongeveer) 20.1 effectieve megapixels. Deze werd gecombineerd met een verbeterde BIONZ-beeldverwerkingsengine voor extreem gedetailleerde foto's en Full HD-video met lage ruis, plus een extra breed gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 16000.

Maak je keuze uit 35 verwisselbare A-objectieven (inclusief twee teleconverters) en geniet van schitterende beelden in nagenoeg alle lichtomstandigheden, van weinig verlichte interieurs tot atmosferische scènes in de schemering. Zelfs als je foto's maakt vanuit de losse pols, houdt SteadyShot INSIDE je opnames helder en stabiel zodat je met vertrouwen kan kiezen voor lagere sluitertijden of hogere zoominstellingen waarbij ongewilde handbewegingen vaak een probleem zijn.

In tegenstelling tot de DSLR-camera's, gebruiken SLT-camera's van Sony de Translucent Mirror-technologie die het licht richt naar de hoofdbeeldsensor maar ook wordt gebruikt als een afzonderlijke autofocussensor. Onderwerpen blijven hierdoor op elk ogenblik scherpgesteld terwijl je de compositie bekijkt op het kantelbare lcd-scherm of via de OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast. Aangezien er ook geen bewegende spiegel is die je vertraagt, heb je ononderbroken live voorbeeldweergave tijdens snelle fotoreeksen of het maken van een Full HD-video.

De a 58 is je ideale partner voor het vastleggen van de actie terwijl het gebeurt – zoals sport, wilde dieren of spontane leuke momenten met vrienden en familie. De modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE brengt dat beslissende moment dichterbij met een razendsnel opeenvolgende reeks opnames aan 8 beelden per seconde. Het krachtige 15-punts AF-systeem beschikt nu over de Lock-on Autofocus met een sneller en nauwkeuriger traceren van onderwerpen. Dat betekent dat je nu de atletische gratie van een gymnast of van dieren in het wild kunt vastleggen met een snel opeenvolgende reeks van heldere scherpe beelden, zelfs als je onderwerp beweegt.

Auto Portrait Framing was al voorzien op eerdere modellen, maar is nu geëvolueerd naar de nog veelzijdigere Auto Object Framing die je helpt beter uitziende resultaten te bereiken zonder enige inspanning. De a 58 beoordeelt wat er in de scène zit - één persoon, twee mensen, zelfs bewegende objecten of macro-onderwerpen - en start vervolgens met het traceren, inkaderen en bijsnijden van de opname om krachtige, professioneel ingekaderde composities te maken. Dankzij de Pixel Super Resolution-technologie van Sony behouden bijgesneden beelden dezelfde resolutie als de originele opname.

Picture Effect kan direct worden gekozen via de keuzeknop en bied je de mogelijkheid te kiezen uit een palet van 15 artistieke bewerkingen "in de camera", zoals Toy Camera, Mono en Partial Colour.

Kadreren, scherpstellen en weergeven van je opnames wordt een plezier met de nieuwe OLED Tru-Finder. Deze heldere elektronische beeldzoeker met hoge resolutie toont nauwkeurige resultaten in real time van de aanpassingen van de camera-instellingen. Voordat je de opname vastlegt (en niet pas erna) zie je meteen het resultaat van het aanpassen van de belichtingscompensatie, diafragmaopening, ISO, witbalans, Picture Effect en andere parameters. Het is een fantastische manier om de perfecte opname te maken.

De a 58 is de allereerste -camera met verwisselbaar objectief van Sony die de nieuwe 'TRILUMINOS Colour' ondersteunt. Telkens je filmpjes of foto’s bekijkt op een BRAVIA-televisie met 'TRILUMINOS Display'-ondersteuning, krijg je een aanzienlijk uitgebreid gamma van levendige en uiterst realistische kleuren te zien.

Uitbreiding assortiment met drie A-objectieven en A/E-accessoires.

- full frame G-objectief 70-400mm telefoto;
- full frame Carl Zeiss Planar 50mm F1.4;
- DT 18-55mm F3.5-5.6 standaardzoom;
- compacte extra flitser HVL-F20M en afstandsbediening RM-VPR1

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

SLT-A58K 550 EUR body met 18-55mm objectief midden maart 2013
SAL70400G2 2.200 EUR einde maart 2013
SAL50F14Z 1.500 EUR einde maart 2013
SAL1855-2 220 EUR einde maart 2013
HVL-F20M 160 EUR
RM-VPR1 60 EUR

Technische specificaties

SLT-A58

Beeldsensor

Exmor APS HD CMOS

Effectieve pixels

20.1 megapixels (bij benadering)

Gevoeligheidsbereik

ISO 100 – 16000 (25600 met Multi Frame NR)

Systeem voor automatische scherpstelling

15-punts fasedetectie Live View AF-systeem met 3 kruissensoren; met AF-tracering in de modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE

Continu beeldopname (max.)

5 fps (8 fps in modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE)

Filmopname

Snelle AF Full HD-film (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)

Elektronische zoeker

OLED Tru-Finder met 100% bereik

Lcd

460k-punt 6,7 cm (2.7-type) met afstelbare hoek

Functies voor beeldsamenstelling

Auto HDR; Hand-held Twilight (Opname bij schemering uit losse pols); Sweep Panorama (Draaipanorama); Anti Motion Blur (anti-bewegingswaasmodus); Multi Frame Noise Reduction (Ruisonderdrukking meerdere frames)

Beeldstabilisatie

SteadyShot INSIDE

Ingebouwde flitser

GN 10

Interfaces

HDMI; Multi Interface Shoe; Multi Terminal; Memory Stick Duo / SD-kaartsleuven

Beeldeffect

11 modi, 15 effecten

Afmetingen

128,6 x 95,5 x 77,7 mm (bij benadering)

Gewicht (alleen behuizing)

492g (bij benadering)

Opnameduur

Tru-Finder gebruiken: 690 opnames
Met lcd: 700 opnames

Technische specificaties objectieven

70-400mm F4-5.6 G SSM II

Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM

DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II

Formaat

35mm (full frame)

35mm (full frame)

APS-C

Objectiefconstructie
(groepen/elementen)

12/18

5/8

7/8

Minimale scherpstelafstand

1,5 m

0,45 m

0,25 m

Maximale vergrotingsfactor

0.27

0.14

0.34

Filterdiameter

77 mm

72 mm

55 mm

Max. afmetingen (diameter x lengte)

94,5 x 196 mm

81 x 71,5 mm

71,6 x 69 mm

Gewicht (bij benadering)

1.500 g
(zonder statiefmontage)

518 g

222 g

Tags

  • camera and camcorders
  • nex and slt cameras
  • camcorders & cameras
  • product categories

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux