Skip to main content

Sony bied je nieuwe manieren om draadloos van je persoonlijke content te genieten met de “Personal Content Station™” en “Portable Wireless Server”

Persbericht   •   feb 25, 2013 16:28 CET

LLS-201: Personal Content Station

Hub voor het opslaan, bekijken en delen van persoonlijke content met “One-touch back-up” en bediening via smartphones en tablets

http://www.youtube.com/watch?v=eAowGfUeqjY

Voor consumenten die op zoek zijn naar een betere manier om hun foto’s en video’s gemakkelijk op te slaan, te bekijken en te delen is er nu Sony’s nieuwe Personal Content Station (PCS). Deze draadloze hub voor thuis biedt gebruikers volledige controle over hun gegevens – zelfs als deze op verschillende apparaten zijn vastgelegd – zonder het gedoe van gegevensoverdrachten naar een pc.

De Personal Content Station wordt aan een thuisnetwerk gekoppeld om foto’s en video’s op te slaan, te bekijken en te delen van meerdere apparaten, waaronder smartphones, tablets, camera’s en camcorders. Hij ondersteunt gegevensoverdracht via een Wifi-verbinding van smartphones of tablets, een usb-verbinding of geheugenkaarten; en met 1 TB opslagruimte zijn je dierbare herinneringen veilig opgeslagen.

Met Near Field Communications (NFC)-technologie kunnen gebruikers met één druk op de knop automatisch de meest recente foto’s en video’s van hun telefoon overdragen naar de Personal Content Station. Deze “One-touch back-up” is gemakkelijk te bedienen via je smartphone of tablet met de "PCS Manager"-app (verkrijgbaar als download via Google Play of de iTunes App Store). Gebruikers met niet-NFC-apparaten kunnen de overdracht eenvoudig starten door de instructies te volgen in de “PCS Manager”-app.

Een van de belangrijkste functies van het PCS-apparaat is de geïntegreerde videotranscoder die high-definition AVCHD-video’s automatisch omzet naar MP4-formaat, zodat je ze kan afspelen op je smartphone of tablet. De originele bestanden blijven onveranderd op de Personal Content Station en behouden hun oorspronkelijke kwaliteit en resolutie. Via de HDMI-uitgang kunnen gebruikers foto’s en video’s in Full HD bekijken op breedbeeldtelevisies (tot 1080/60p).

Met de app kunnen gebruikers de foto’s en video’s die op het apparaat zijn opgeslagen ook beheren en posten op cloud netwerkservices of sociale media, zoals Facebook en Twitter, vanaf hun smartphone of tablet.

De PCS heeft een comfortabel, ergonomisch ontwerp dat geschikt is om smartphones en digitale camera’s in te plaatsen, terwijl hij de content overdraagt. Bovendien past zijn stijlvolle uiterlijk gemakkelijk in elke woning.

WG-C10: Portable Wireless Server

Ideale partner voor smartphone en tabletgebruikers; met de Portable Wireless Server kan je content opslaan, delen en bekijken, terwijl je batterij wordt opgeladen.

http://www.youtube.com/watch?v=-C1HAQj0YpQ

Sony’s nieuwe Portable Wireless Server (PWS) biedt consumenten nieuwe opties voor het opslaan en delen van content, of ze nu thuis zijn of onderweg, vanaf mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en pc's. Dit veelzijdige apparaat doet ook dienst als oplader en kaartlezer/-schrijver. Bovendien levert hij extra opslagruimte via een SD-geheugenkaart / Memory Stick Duo™ en usb-geheugenkaart, waardoor gebruikers hun gegevens, zoals foto’s, video’s, muziekbestanden en documenten, beter kunnen beheren.

Alle functies worden beheerd via de smartphone of tablet van de gebruiker met de “PWS Manager”-app (verkrijgbaar als download via Google Play of de iTunes App Store). Via de draadloze verbinding kunnen gebruikers content van en naar smartphones, tablets of pc’s overdragen. De PWS kan ook meerdere apparaten tegelijk via Wifi koppelen, waardoor acht gebruikers verschillende content tegelijk kunnen delen en afspelen op hun smartphone, tablet of pc.

De PWS wordt omgetoverd tot Wifi-geheugenkaartlezer/-schrijver, een handige optie voor smartphones en tablets zonder geheugenkaartsleuf. Hij werkt ook als back-upapparaat voor smartphones en digitale camera's. Consumenten kunnen de PWS 10 uur lang non-stop gebruiken.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe LLS-201 Personal Content Station en de WG-C10 Portable Wireless Server zullen vanaf zomer 2013 in Europa verkrijgbaar zijn.

Specificaties

LLS-201: Personal Content Station™

Opslag

1TB*

Draadloze LAN

IEEE802.11 a/b/g/n (2.4GHz/5GHz)
(beschikbare kanalen zijn afhankelijk van de regio)
Infrastructure-modus, Wi-Fi Direct-modus

Ingangen en uitgangen

- Hi-Speed USB (USB 2.0) met usb-oplaadpoort (2.1A max)
- "Memory Stick Duo"/SD-geheugenkaart gecombineerde connectie × 1
- HDMI-uitgang

DLNA-capaciteit

DMS

NFC

One-touch

Ondersteunde bestandsformaten afspelen

- Foto: JPEG, MPO, RAW
- Video: AVCHD, MP4, MPEG2 SD, MOV, 3GPP(3GPP2), AVI, MPEG1

Afmetingen

ong. 172x32x172mm (b/h/d)

Gewicht

ong. 500g (alleen de hoofdunit)

* De werkelijk beschikbare ruimte voor de gebruiker is kleiner dan aangegeven vanwege de ruimte die nodig is voor het systeem zelf.

PCS Manager (App voor LLS-201)

Systeemvereisten

- Compatibel met Android smartphone en tablet. Android OS versie 2.3 of hoger is vereist.

- Compatibel met iPhone, iPod touch, iPad en iPad mini. iOS 6.0 of hoger is vereist.

WG-C10 Portable Wireless Server

Draadloos

Standaard: IEEE 802.11b/g/n (2.4GHz)
Frequentie [kanaal] : 2412 MHz - 2462 MHz [CH1 - 11]

Interface

USB 2.0 A-poort (Hi-Speed USB)
USB 2.0 microB-poort (Hi-Speed USB)
Geheugenkaartsleuf ("Memory Stick Duo", "SD-geheugenkaart")

Usb-uitgang (A-poort)

DC 5V, 500mA (Max.)

Usb-ingang (microB-poort)

DC 5V, 1A (Max.)

Gebruikstijd

Ong. 10 uur voor het afspelen van MP3’s

Afmetingen

ong. 50(B) x 105(H) x 18,5(D) mm
(2 in. x 4 1/4 in. x 3/4 in.), uitgezonderd de uitstekende delen

Gewicht

ong. 135g (4.76 oz)

Ondersteunde OS

Android 2.3
Android 4.0 of hoger
iOS 5.0 of hoger
Windows® 8
Windows® 7 SP1 of hoger
Windows Vista® SP2 of hoger
Windows® XP SP3 of hoger
Mac OS® X10.6 of hoger"
*iOS is het besturingssysteem voor iPad®, iPhone® en iPod touch®.