Skip to main content

Sony introduceert 's werelds eerste 35mm-full-frameobjectief met powerzoom

Persbericht   •   sep 12, 2014 09:00 CEST

Sony biedt een krachtig nieuw creatief instrument voor fotografen en filmmakers: het allereerste full-frame powerzoomobjectief voor de α E-fototoestellen.

De FE PZ 28-135 mm F4 G OSS (SELP28135G) is een compromisloos objectief voor video- en filmmakers. Het is een ideale partner voor camera's zoals de 35 mm full-frame α7S: hij legt enorme hoeveelheden details vlekkeloos vast, of je nu 4K-video-opnames, Full HD-opnames of foto's maakt.

De SELP28135G is compatibel met alle Sony E-fototoestellen en camcorders. In combinatie met een behuizing met een APS-C-sensor wordt de brandpuntsafstand verder vergroot tot wel 42-202,5 mm (35mm-equivalent). Dat geldt voor Sony's α6000/α5100-fototoestellen en professionele Super 35mm-camcorders als de NEX-FS700 of de nieuwe PXW-FS7.

Het constante F4-maximumdiafragma biedt filmmakers en fotografen mooie scherptediepte-effecten en stabiele belichtingsbeheersing binnen het volledige zoombereik, van groothoek tot tele.

Serieuze filmmakers komen volledig aan hun trekken met Sony’s nieuwe 'Smooth Motion Optics'. Dit geavanceerde optisch/mechanische ontwerp beoogt de hoogst mogelijke beeldkwaliteit bij het gebruik van camera's met grote sensoren. Het pakt drie zaken aan die van primair belang zijn voor filmmakers: zichthoekwijziging ('breathing') tijdens het scherpstellen, focuswijzigingen tijdens het zoomen en beweging van de optische as tijdens het zoomen.

Daarnaast onderdrukken de asferische lenselementen ongewenste afwijkingen, terwijl de geavanceerde multicoatingtechnologie het contrast verbetert en lichtvlekken wegneemt, ook bij taferelen met een sterke achtergrondverlichting.

De bediening en de ergonomie van de SELP28135G zijn gebaseerd op Sony’s professionele camera's voor televisiezenders en filmmakers. Drie aparte ringen bieden onafhankelijke controle over de focus, de zoom en het diafragma (de iris), met optimale torsie voor een responsieve, professioneel aanvoelende bediening. De schulpranden van de ringen zijn met zorg ontworpen, voor een comfortabele, slipvrije bediening met de vingertoppen.

De SSM-aandrijving, een primeur in het segment, is bijzonder stil en soepel – een must voor professionele filmmakers. De zoomsnelheid kan over een brede zone nauwkeurig worden bepaald, waarbij de zoomrotatierichting naar wens aan de persoonlijke voorkeur kan worden aangepast2.

De scherpstelling is zo ruisarm mogelijk gemaakt door de zeer lichte focuselementengroep aan te drijven met een Double Linear Motor. Als extra handigheidje kan de scherpstelmodus gemakkelijk van automatisch naar handmatig worden verzet, door de focusring te verschuiven. Handig als je tijdens de opnames van focuswijze wilt veranderen.

Naast de uitstekende optische prestaties en het bedieningsgemak is het objectief uitgevoerd in een stof- en vochtbestendig ontwerp. Het is daardoor ideaal voor gebruik op locatie. Optical SteadyShot zorgt voor een nog bredere inzetbaarheid dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie tijdens opnames vanuit de hand. Ondanks al deze topprestaties heeft dit objectief een compact formaat en een licht gewicht. Dat is bijzonder handig in opnamesituaties die om extra mobiliteit vragen.

Technische kenmerken - FE PZ 28-135 mm F4 G OSS (SELP28135G)

35mm-equivalent brandpuntsafstand (wanneer bevestigd aan APS-C-behuizing)

42-202,5 mm

Max. vergrotingsfactor

0,15x

Min. focusafstand

0,4 m (W) – 0,95 m (T) (AF, MF);
0,95m (Full MF)

Filterdiameter

95 mm

Afmetingen

Max. diameter 105 x 162,5 mm

Gewicht

Ca. 1125 g (zonder statief)

Meegeleverde accessoires

Zonnekap, objectiefdoppen voor- en achterzijde, statief, draagtas, draagriem

Kleur

Zwart

1 Op 12 september 2014, volgens een onderzoek van Sony inzake alle verwisselbare objectieven voor digitale camera's

2 Via instellingen op de behuizing van de camera; beschikbaar voor specifieke modellen zoals de PXW-FS7 en de A7S

Richtprijs (incl. BTW en recupelbijdrage)

SELP28135G

2.500 EUR

datum te bevestigen


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

PDF-document