Skip to main content

Sony onthult nieuwste innovaties op IFA 2014

Persbericht   •   sep 03, 2014 16:45 CEST

Tijdens de Sony-persconferentie voorafgaand aan de officiële opening van IFA op woensdag 3 september zette Kazuo Hirai, de voorzitter en CEO van Sony Corporation, de nieuwste ontwikkelingen van Sony op het gebied van mobiele toestellen, Digital Imaging, games en netwerkdiensten uiteen. “Elk van onze nieuwe Sony-producten beoogt meer dan alleen nieuwe functies: onze producten veranderen de wijze waarop jij als consument in interactie staat met technologie en de wijze waarop die technologie een plaats inneemt in je leven. Wij willen niet alleen aan jouw behoeften beantwoorden, wij willen je tevens emotioneel raken met onze Kando inspirerende technologie en je ervaringen naar nieuwe hoogten leiden”, aldus Hirai. Tijdens de persconferentie onthulde Hirai ook “Life Space UX”, een primeur in Europa. Life Space UX is een volkomen nieuwe benadering van de gebruikerservaring en de productcreatie. De gebruiks- en leefomgeving van de gebruiker wordt zodanig benut dat content op een meer natuurlijke, volledig nieuwe wijze kan worden beleefd. Op IFA toont Sony de evolutie van dit concept sinds de allereerste onthulling tijdens de International Consumer Electronics Show in de VS in januari van dit jaar.

Masaru Tamagawa, de voorzitter van Sony Europe, onthulde toen Sony’s nieuwste productenreeks voor Europa. Hij stelde immers een 4K BRAVIATM model voor met een gebogen beeldscherm, draagbare producten zoals de High Resolution Audio Walkman® en QX-fototoestellen met grote beeldsensoren.

Kunimasa Suzuki, de voorzitter en CEO van Sony Mobile Communications, liet zien hoe Sony zijn beste technologieën samenbrengt in zijn mobiele productenreeks, aangevoerd door de XperiaTM Z3. Die kan worden aangesloten op PlayStation®4 (PS4™) via de PlayStation®App of PS4 Remote Play. Suzuki kondigde meteen ook de nieuwste SmartWear producten van Sony aan. Deze stellen de gebruiker via de mobiele producten van Sony in staat hun dagelijkse activiteiten vast te leggen en hun levensstijl verder te verrijken.

Op de IFA-beurs in Berlijn worden onder meer de volgende producten onthuld:

1Xperia™ Smartphones - Xperia Z3, Xperia Z3 Compact

Sony’s nieuwe, toonaangevende smartphones brengen de beste technologieën van Sony, waaronder de camera-, camcorder- en audiotechnologieën, samen in 's werelds eerste alomvattende PS4-gamingervaring op een smartphone via PS4 Remote Play.*1

De Xperia Z3 heeft een groot 5,2 inch beeldscherm, een afgerond aluminium frame en panelen van gehard glas. De mooi vormgegeven, slanke behuizing is slechts 7,3 mm breed en weegt slechts 152 g. Dit krachtige toestel is stof- en waterdicht (IP65/68)*2 en tegelijk mooi en functioneel. Verkrijgbaar in diverse kleuren: wit, zwart, koper en zilvergroen.*3

De Xperia Z3 Compact is perfect voor gebruik met één hand. Het afgeronde Liquid Reflection frame en de gehard glazen panelen zorgen voor een elegante uitstraling. Het toestel weegt slechts 129 g. Ook dit model is stof- en waterdicht (IP65/IP68)*2. Beschikbaar in vier kleuren: wit, zwart, oranje en groen.

Beide modellen zijn uitgevoerd met Sony’s geavanceerde cameratechnologieën, zoals de ½,3” Exmor™ RS for Mobile CMOS beeldsensor, BIONZ™ for Mobile beeldverwerker en de nieuwe 25 mm Sony groothoek-G Lens. Scherpe, detailrijke foto's zijn het resultaat. Een lichtgevoeligheid van ISO 12800 en Sony’s verbeterde SteadyShot™-technologie staan garant voor minimale ruis en wazigheid, uitstekende belichting en levensechte kleuren.

Op audiogebied leveren beide modellen een High-Resolution audio-output via de ingang voor de hoofdtelefoon. Ze zijn voorzien van Sony’s grensverleggende DSEE HX-technologie, waarmee muziekbestanden met lage resolutie (MP3, AAC) worden verbeterd tot bijna High-Resolution-kwaliteit*4. Zo kan men altijd en overal van audio van bijzonder hoge kwaliteit genieten. Verder zijn beide modellen voorzien van digitale ruisonderdrukking, waardoor tot wel 98 % van het omgevingsgeluid wordt onderdrukt.*5

Sony stelt zijn gebruikers bovendien in staat om op het scherm van hun Xperia smartphones van een alomvattende PS4-gamingervaring te genieten doordat PS4 Remote Play nu verder is uitgebreid.

De Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact worden deze herfst gelanceerd in Japan en andere regio's.

2XperiaTabletXperia Z3 Tablet Compact”

's Werelds slankste en lichtste compacte tablet (6,4 mm en 270 g)*6 biedt nieuwe, unieke entertainmentervaringen, bijvoorbeeld op het gebied van gaming, die alleen Sony kan bieden. Het toestel heeft een afgerond frame en ligt daardoor vlot in één hand. Het versterkte FRP-paneel zorgt voor een elegante uitstraling die goed aansluit op het ontwerp van de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact smartphones. Het toestel is stof- en waterdicht (IP65/68).*2

De Xperia Z3 Tablet Compact is de eerste tablet ter wereld met PS4 Remote Play*1. De gebruiker kan daarmee de ultieme PS4-gamingervaring beleven op het grote scherm van 8 inch. Het TRILUMINOS™ Display for Mobile met Live Color LED biedt een brede waaier aan rijke, natuurlijke kleuren voor scherpe beelden en een levensechte kijkervaring bij games of films.

Op audiogebied levert de Xperia Z3 Tablet Compact een High-Resolution audio-output via de ingang voor de hoofdtelefoon. Hij is voorzien van Sony’s grensverleggende DSEE HX-technologie, waarmee muziekbestanden met lage resolutie (MP3, AAC) worden verbeterd tot bijna High-Resolution-kwaliteit*4. Zo kan men altijd en overal van audio van bijzonder hoge kwaliteit genieten. Verder is het toestel voorzien van digitale ruisonderdrukking, waardoor tot wel 98 % van het omgevingsgeluid wordt onderdrukt.*5

*1: Functie beschikbaar op de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact vanaf november 2014. PS4 System, DUALSHOCK®4 Wireless Controller, Sony Entertainment Network en een snelle internetverbinding zijn noodzakelijk. Bij sommige games werkt deze functie mogelijk niet. Meest recente versie PS4 System Software Update vereist. PS4 Remote Play App vereist op de Xperia.

*2: In overeenstemming met IP65 en IP68 zijn de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact beschermd tegen binnendringend stof en zijn ze waterbestendig. Mits alle poorten goed zijn afgesloten, zijn ze (i) stofdicht en (ii) beschermd tegen waterstromen met lage druk vanuit alle mogelijke richtingen in overeenstemming met IP65 en/of (iii) kunnen ze gedurende max. 30 minuten op een diepte van 1,5 meter onder zoet water worden gehouden in overeenstemming met IP68.

*3: Zilvergroen is niet op alle markten beschikbaar

*4: Maximaal 96KHz/24 bit

*5: Gebaseerd op een analyse door Sony. Bij gebruikmaking van de ruisonderdrukkingsheadset MDR-NC31EM of de MDR-NC31, MDR-NC033, MDR-NWNC33 en MDR-NWN33S hoofdtelefoons die sinds oktober 2009 worden verkocht voor gebruik met Walkman®. Omgevingsgeluid wordt niet volledig weggenomen.

*6: Compact Tablets worden door Strategy Analytics gedefinieerd als tablets met een schermgrootte van meer dan 7 inch en minder dan 9 inch. De Z3 Tablet Compact is stof- en waterdicht (in overeenstemming met IP65/68) en wordt aangedreven door Qualcomm’s MSM8974AB 2.5GHz Quad-Core processor met 3GB RAM.  Specificaties geverifieerd door Strategy Analytics’ SpecTRAX Service in september 2014. Ga voor meer informatie over de resultaten van Strategy Analytics naar: www.sonymobile.com/testresults

3. Xperia™ Smartphone Xperia E3

De Xperia E3 is uitgevoerd in dezelfde luxueuze stijl als Sony’s tonaangevende nieuwe Xperia Z3 serie en is verkrijgbaar in diverse krachtige kleuren, waaronder wit, zwart, limoen en koper*. De Xperia E3 past goed in een enkele hand en is voorzien van een krasbestendig 4,5 inch scherm. Het toestel is bedoeld voor alledaags gebruik en blijft er langer mooi uitzien. Het is voorzien van een 5 megapixel camera en Sony’s creatieve camera-apps voor extra creatieve foto- en video-opties. De ‘shake to start’-functie van de Xperia E3 levert de gebruiker snelle toegang tot zijn favoriete apps: een enkele beweging met de pols volstaat. De supersnelle Qualcomm Snapdragon™ 400 processor met quad-core 1.2 GHz CPU's en de lang meegaande batterij met Battery STAMINA Mode zorgt dat de gebruiker langer met de wereld verbonden blijft en onderweg optimaal van entertainment kan genieten.

*De kleuren kunnen per markt variëren.

4. SmartWear

Sony lanceert ook de nieuwe SmartWear producten, speciaal bedoeld voor gebruik in combinatie met compatibele smartphones, tablets en apps. De gebruiker kan er zijn dagelijks leven mee vastleggen via "Lifelog". De Sony SmartWear producten maken gebruik van een brede waaier aan sensortechnologieën en stellen de gebruiker in staat zijn mobiliteit vast te leggen, zoals het aantal gezette stappen, de gemaakte bewegingen en de slaappatronen. Daarnaast zijn er de emotionele activiteiten, zoals de genomen foto's, de muziek waar de gebruiker naar luistert, de telefoongesprekken, berichten en andere kostbare herinneringen die de gebruiker wil vastleggen. De Lifelog App stelt de gebruiker in staat om te visualiseren hoe hij de dag heeft doorgebracht en biedt tips voor een nog rijker dagelijks leven.

SmartWatch 3 omvat gps en 4 GB opslagruimte. Het ondersteunt Android Wear van Google en biedt nuttige informatie en diensten op basis van de meest recente activiteiten van de gebruiker en verleent de gebruiker ook op afstand van de smartphone toegang tot communicatie en entertainment, waaronder muziek. De SmartBand Talk is uitgerust met een gebogen, always-on e-paperbeeldscherm voor handenvrij bellen en gesproken commando's. Met de intuïtieve stembediening kan de gebruiker zijn Lifelog-status raadplegen door gewoon even naar zijn pols te kijken. SmartWatch 3 en SmartBand Talk zijn vanaf dit najaar wereldwijd beschikbaar.

Sony zal zijn aanbod SmartWear producten verder uitbreiden met bijvoorbeeld de Smart Tennis Sensor*, die aan de basis van het tennisracket kan worden bevestigd en elke opslag weergeeft op de smartphone, en het prototype van de SmartEyeglass – een transparante bril die nuttige informatie weergeeft binnen het blikveld van de gebruiker.

*De Smart Tennis Sensor werd in mei in Japan gelanceerd. Hij zal vanaf januari 2015 in Noord-Amerika te koop zijn.

*Zie de volgende website <http://www.sonymobile.com/press&gt; voor alle persberichten inzake Xperia productlanceringen.

5. QX-fototoestellen ILCE-QX1, DSC-QX30 en DSC-QX10 (koper, roze) 

Daarnaast breidt Sony zijn aanbod QX-fototoestellen verder uit met twee nieuwe modellen die via wifi aan de smartphone*1 kunnen worden gekoppeld. Ze kunnen ook rechtstreeks aan de smartphone worden bevestigd of los worden gebruikt voor zelfportretten of andere hoogkwalitatieve foto's en video's*2 vanuit alle mogelijke hoeken.

De ILCE-QX1 omvat dezelfde APS-C CMOS beeldsensor als Sony's systeemcamera's met verwisselbaar objectief en neemt hoogkwalitatieve foto's met prachtig onscherpe zones en goed belichte, ruisarme nachtopnames. Dankzij de compatibiliteit met de verwisselbare E-objectieven - op basis van het α™ Mount Systeem - kan een brede waaier aan expressies worden vastgelegd.

De DSC-QX30 is uitgerust met dezelfde 30x optische zoom Sony G Lens, Optical Steadyshot en autofocusfuncties als de Sony Cyber-shotTM modellen. Dit maakt scherpe foto’s van onder meer veraf gelegen objecten mogelijk die een interne smartphonecamera niet aankan.

Daarnaast werd het huidige DSC-QX10 gamma uitgebreid met een koperen en roze uitvoering.

De geüpdate versie van Sony’s mobiele applicatie PlayMemories MobileTM heeft een betere verbindingstijd en is stabieler zodra de verbinding tot stand is gekomen. Daarnaast werden er ook functies toegevoegd en is de gebruikersinterface eenvoudiger gemaakt.

*1: Smartphone en tablet compatibel met “Play Memories Mobile” vereist.

*2: Er is een geheugenkaart nodig voor de opname van bepaalde bestandstypes, zoals video en continue opnames.

6Action Cam Mini HDR-AZ1VR (Live-view Remote Kit)

De HDR-AZ1VR is een draagbare camera met een kleine, lichte behuizing en een gewicht van ca. 63 g. Dat is slechts twee derde van het huidige model, de HDR-AS100V, met dank aan de nieuwe Live-View Remote met gps-vastlegfunctie. Het toestel kan eenvoudig worden vastgemaakt aan sportuitrustingen zoals een fietsstuur of helm. Met zijn zichthoek van 170°*1 legt hij schitterende, hoogkwalitatieve actiebeelden vast, zoals ski-, snowboard-, bergbeklim- en surfavonturen. Hij kan ook voor tal van andere doeleinden ingezet worden, zoals op reis, om familietaferelen vast te leggen en voor hobbyfilmmakers. De HDR-AZ1VR is XAVC S (HD 50Mbps)-compatibel. Dit betekent dat het toestel hoogkwalitatieve video's kan vastleggen met minder compressieverlies, ook bij snel bewegende scènes. Daarnaast kunnen op de nieuwe Live-View afstandsbediening bestanden die op de camera staan worden afgespeeld*2 en verwijderd.

Door dit model te gebruiken in combinatie met de videobewerkingssoftware Action Cam Movie Creator kan de gebruiker probleemloos professioneel ogende bewerkte video's creëren.

*1: Met SteadyShot uitgeschakeld. SteadyShot werkt alleen bij een gezichtsveld van 120°.

*2: Alleen videobeelden kunnen worden afgespeeld. Geluid is niet beschikbaar.

7 PlayMemories Camera Apps™

PlayMemories Camera Apps™ , een applicatiedownloaddienst waarmee tal van functies aan de camera kunnen worden toegevoegd, is nu uitgebreid met Sound Photo en Light Trail.

Sound Photo: Door het geluid voor en na het indrukken van de sluitertoets vast te leggen, laat Sound Photo de gebruiker het moment waarop de foto werd genomen opnieuw beleven. Deze geluidsweergave werkt niet alleen op de camera, maar ook op de pc, op mobiele toestellen en op de televisie.

Light Trail: Light Trail verwerkt de lichtsporen van autokoplampen of vuurwerk in een enkel beeld. Zo kan de gebruiker foto's produceren die in het verleden alleen via ingewikkelde fotografie met lange belichtingstijd konden worden gemaakt.

8. Uitbreiding van High-Resolution audioproducten en content

Sony’s High-Resolution audioproducten bieden de gebruiker een geluid dat cd-kwaliteit overstijgt. Sony blijft dit productaanbod uitbreiden met gebruiksvriendelijke, draagbare producten. Sony Music Entertainment (SME) breidt de hoeveelheid beschikbare Hi-Res audiocontent eveneens uit. De Sony Groep is dus actief betrokken bij de groei van de Hi-Res-markt, zowel aan de hardwarekant als aan de contentzijde.

Op hardwaregebied voegt Sony in totaal 7 nieuwe producten, waaronder een Walkman®, headsets en een draagbare versterker toe aan het bestaande aanbod van 32 Hi-Res audiocompatibele producten*1. De NWZ-A15 Walkman® is 's werelds kleinste en lichtste*2 Hi-Res-compatibele digitale muziekspeler en biedt een eenvoudig toegankelijke, hoogkwalitatieve luisterervaring. Sony introduceert ook drie*1*3 nieuwe Hi-Res audiocompatibele headsets voor wie op zoek is naar gebruiksvriendelijke hoogkwalitatieve audio of gebruikers die een passie hebben voor de ultieme audio-ervaring.

Aan de contentzijde heeft SME nieuwe Hi-Res audiotitels aangekondigd van populaire artiesten zoals Pharrell Williams en Kasabian. Daarnaast versterkt de Sony Groep zijn samenwerking met een brede waaier aan distributeurs teneinde de omgeving voor Hi-Res audiodownloads te optimaliseren.

*1: Aantal in Europa geïntroduceerde modellen. Verschilt van het aantal wereldwijd geïntroduceerde modellen.

*2: Vanaf 3 september 3 2014, lokale tijd. Afmetingen: 43,6 x 109 x 8,7 mm (breedte x lengte x dikte), gewicht: ca. 66 g.

*3: Geldt voor de producten: MDR-Z7, MDR-1A, MDR-1ADAC.

94K Ultra HD BRAVIA® TV S90B serie (75/65)*/ Samenwerking met servicepartners

De S90B serie (75/65) met zijn gebogen lcd-scherm en zijn krachtige livespeakersysteem is de nieuwste serie 4K Ultra HD BRAVIA® tv-toestellen. Ze biedt een ongeëvenaarde ervaring waar de gebruiker helemaal in opgaat. De serie maakt gebruik van Sony’s unieke 4K X-Reality® PRO, X-tended Dynamic Range-technologie met 4K-beeldprocessor, een TRILUMINOS® beeldscherm met een brede waaier aan kleuren en een rijke surround sound waardoor de gebruiker thuis zich in een bioscoopzaal waant.

Sony is betrokken bij een reeks initiatieven om de 4K-kijkervaring thuis verder te verbeteren. Daarbij werkt Sony is met een aantal initiatieven – sommige in samenwerking met service partners – begonnen om de 4K kijkervaring in de huiskamer te optimaliseren. Amazon zal nog dit jaar Ultra HD content aanbieden via Amazon Instant Video en Prime Instant Video. De 2014 4K BRAVIA-televisietoestellen zullen deze dienst kunnen ontvangen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Qua uitzendingen, zal ASTRA een 4K demokanaal beschikbaar stellen via satelliet op 19.2° Oost. Op de Sony-stand wordt een 4K BRAVIA tv tentoongesteld die deze signalen kan ontvangen.

*Aangekondigd op 7 augustus 2014. Deze serie zal vanaf september te koop zijn in Europa en China.

10. “Life Space UX van Sony”: een volledig nieuwe ruimtelijke ervaring thuis

Sony kondigde in januari 2014 op International CES Life Space UX aan, een nieuw concept waarbij van de ruimte zelf wordt gebruikgemaakt om ervaringen te genereren. Sony introduceerde toen ook zijn 4K Ultra Short Throw Projector*, die vanaf eind september in de VS te koop zal zijn, en diverse concepten voor tafel-, plafond- en wandschermmodellen.

Op IFA 2014 toont Sony voor het eerst in Europa zijn Life Space UX productaanbod, waaronder meerdere conceptmodellen en prototypes met nieuwe technologieën. Een van de conceptmodellen is de LED Bulb Speaker, een lichtgevende speaker op gloeilampformaat die draadloos verbinding maakt met smartphones en zo het hele huis tot een muziektempel omtovert. Sony toont ook een compacte, kubusvormige, waterdichte, draagbare Ultra Short Throw Projector. Op een koelkast of in de badkamer geplaatst, projecteert deze een beeld van ca. 23 inch dat door aanraking kan worden aangepast.

De 4K Ultra Short Throw Projector, het eerste toestel in Sony’s aanbod Life Space UX producten, wordt in de zomer van 2015 in Europa gelanceerd.


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document