Skip to main content

Verruim je horizon: Sony introduceert ZEISS 16 35 mm F4 full-frame groothoekzoomobjectief voor α E-fototoestellen

Persbericht   •   sep 15, 2014 09:00 CEST

Sony’s nieuwste full-frame ZEISS-groothoekzoomobjectief biedt volwaardige fotografische power in een licht, compact formaat. Een mooie aanvulling op het aanbod E-objectieven voor gebruikers van α-fototoestellen.

De langverwachte Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) biedt fotografieliefhebbers de keuze uit drie uitstekende groothoekzoomobjectieven. De SEL1635Z is een aanvulling op het bestaande SEL2470Z-zoomobjectief en het SEL70200G-telezoomobjectief. Het is een zeer goede keuze voor landschappen, interieurs, architectuur en alledaagse fotografiesituaties.

De legendarische ZEISS-kwaliteit maakt dat het creatieve potentieel van de bekroonde α7-serie 35mm-full-framecamera's volledig wordt benut. Dit objectief is ook een ideale partner voor de volledige reeks Sony E-fototoestellen en camcorders.

Het compromisloze optische ontwerp omvat vijf asferische lenselementen, waaronder een groot AA-element (Advanced Aspherical) en drie elementen van ED-glas. De SEL1635Z biedt daardoor een uitstekende resolutie en scherpte van hoek tot hoek, terwijl vervorming en kleurafwijkingen tot een absoluut minimum worden teruggebracht – en dat allemaal in een compacte, lichte, uiterst draagbare lens.

De Carl Zeiss T*-coating op de optische oppervlakken gaat lichtvlekken en ghosting tegen en zorgt voor een beter contrast, meer helderheid en meer diepte, vooral bij landschapsfoto's en taferelen met een sterk tegenlicht.

Het constante F4-maximumdiafragma zorgt voor mooi wazige achtergronden en een oppervlakkige scherptediepte bij alle brandpuntafstanden. Gecombineerd met ingebouwde Optical SteadyShot-beeldstabilisatie levert dit schitterende opnames vanuit de hand op, ook bij weinig licht en zonder dat de ISO-gevoeligheid (en daarmee de kans op ruis) wordt verhoogd.

Waar je ook aan de slag bent, dankzij het stof- en vochtbestendige ontwerp kan je als serieuze fotograaf vol vertrouwen aan het werk blijven, ook in barre omstandigheden.

Technische kenmerken - Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)

35mm-equivalent brandpuntsafstand (wanneer bevestigd aan APS-C-behuizing)

24-52,5 mm

Max. vergrotingsfactor

0,19x

Min. focusafstand

0,28 m

Filterdiameter

72 mm

Afmetingen

78 x 98,5 mm

Gewicht

518 g

Meegeleverde accessoires

Objectiefdoppen voor- en achterzijde, zonnekap, draagtas

Kleur

Zwart

Richtprijs (incl. BTW en recupelbijdrage)

SELP28135G

1.350 EUR

november 2014


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document